Mocna rubinowa czerwień z fioletowym refleksem. Nos wypełniony różnorodnością aromatów, szczególnie wiśni, jeżyn i jagód. Ukazują się też pikantne niuanse.
Na podniebieniu bardzo zwiewne, subtelne, dojrzały owoc przeplata się z delikatną mineralną kwasowością i nutą przypraw. Idealne do: gulaszu, duszonych potraw i dojrzałych serów.
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
W tym winie można cieszyć się świeżym stylem , Priorat w nowym super-owocowym wydaniu, niezwykle soczyste wino z całą strukturą Priorat.
W ustach świetnie skoncentrowane i zbalansowane wino , miękkie długie aksamitne z jednego z najlepszych regionów w Hiszpanii , próbka doskonałego prioratu w przystępnej cenie.
Absolutnie musisz spróbować !
Priorat w wersji lekko mrocznej ale uwodzicielskiej i tajemniczej. Wino nie filtrowane ani nie klarowane o ograniczonej produkcji: od 5000 do 7000 butelek
Dara – mieszanka 60% Grenache (Garnatxa Negra) i 40% Cariñena (Samsó) dojrzewa w beczkach przez 12 miesięcy. Wino o aromatach czerwonych owoców , ziół , siana i ziemi,
ym razem jednoodmianowe Grenache w świetnym wydaniu , grona z jałowych gleb Llicorella (łupek), uprawiane na dużej wysokości są wyjątkowe . Karminowa czerwień i nos przepełniony aromatami czerwonych owoców i nutami skóry i pieprzu. Na podniebieniu łagodne garbniki i doskonała kwasowość, które wraz z mineralnością tego wina decydują o długim finiszu, chce się więcej i więcej … 🙂
Bardzo intensywna wiśniowo-czerwona barwa, niemal nieprzejrzysta. Nos pełen balsamicznych nut w połączeniu z dojrzałym ciemnym owocem, z delikatna nutą tymianku, skórki pomarańczowej i przypraw.
Na podniebieniu bardzo pełne, sile taniny lecz z idealnym poziomem kwasowości, soczyste i bardzo zrównoważone.
Potrawy: czerwone mięsa, dziczyzna, kiełbaski, wędliny, gulasze mięsne, pasztety, błękitne sery.
Kupaż Garnacha i Carinena, starzony w dwuletnich beczkach z dębu francuskiego przez okres 16 miesięcy , oferuje
skoncentrowane wino w bukiecie wiśniowo, waniliowym z nuta pieczonego chleba, ( w tle niuanse kwiatowe ..fiołki ?). W ustach skoncentrowane , krągłe, dobrze zbalansowane , klasyczne , niekrzykliwe, uwodzicielskie , arystokratyczne. Nie wiesz kiedy znika butelka , a następna już do Ciebie uwodzicielsko szepce. I jak tu sie oprzeć…..
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.