Delikatne, kremowe, fantastyczne chardonnay, kieliszek wypełniają aromaty dojrzałej brzoskwini, gruszki , ananasa , całość delikatnie oproszona ziołami w tle z lekko waniliowa beczka.
Klasycznie, nowo-światowo, pysznie !
100 % Nero d’Avola , wino nazwane na cześć Lago di Disueri, jeziora w prowincji Caltanissetta w środkowej Sycylii.
Głęboki rubinowy kolor z fioletową obręczą. Aromat ciemnych owoców, wiśni, śliwek, delikatnie przyprawione gałka muszkatołową.
W ustach pełne, delikatne i miękkie, z posmakiem morskiej soli , wiśni i śliwek. Długi finisz z dojrzałymi taninami
Fantastycznie oleisty SB nowozelandzczyk wysokich lotów! Kuszące aromaty czarnej porzeczki, sorbetu cytrynowego i zielonego mango, z delikatną posypką przyprawy z białego pieprzu. Na podniebieniu soczyste nuty gruszki i pieczonej szarlotki przepełnione pachnącymi warstwami kwiatu czarnego bzu, yuzu i dojrzałych cytrusów. Elegancka, ale uderzająca interpretacja Marlborough Sauvignon Blanc – wino złożone i bogate i trwałe .
Oseleta – pewne dziedzictwo regionu Valpolicella, długowieczne wino o dużym ładunku tanin, (konieczna dekantacja),
początkowo wino o dość surowym charakterze, zamknięte i rustykalne, po dłuższym czasie otwiera
się imponując trochę oldschoolowym charakterem. Aromatyczny zapach, chrupiący, mineralny, natychmiastowe nuty czerwonych owoców
runo leśne: borówka, porzeczka, dzika jeżyna z niuansem grafitu i ziemi.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.