Le Caniette

Le Caniette powstało w latach 60-tych, kiedy założyciel Raffaele Vagnoni stopniowo przekształcał działki odziedziczone po ojcu w winnice, czyniąc biznes winiarski głównym źródłem dochodu rodziny. Giovanni Vagnoni dołączył do firmy na początku lat 90-tych i wprowadził pierwsze etykiety oraz wszystkie innowacje technologiczne i biznesowe, które uczyniły le Caniette , tym czym są dzisiaj: lokalnie podziwianą firmą, która zdobywa światowy rozgłos. W 20-hektarowej posiadłości znajdują się winnice (16 ha), gaje oliwne (1,5 ha) i lasy.

Wiele dobroczynnych elementów winnice Le Caniette wyjątkowymi: śródziemnomorski mikroklimat, równoważony bliskością Bałkanów, piaszczysta gleba z wczesnoplejstoceńskimi skałami klastycznymi

Le Caniette kieruje się zasadami rolnictwa ekologicznego, aby zapewnić naszym klientom produkty naturalne, co potwierdza certyfikat na każdej butelce. Dba o lokalną kulturę, terytorium i tradycję, dlatego dołączyła do Konsorcjum „Vini Piceni”.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3