Ręczny zbiór winogron pod koniec września , wcześniej ograniczanie owoców (zielone zbiory) , przerzedzanie, przycinanie.
Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon są zbierane ręcznie, a następnie tłoczone tego samego dnia, podczas gdy Merlot są zbierane ręcznie, następnie pozostaną jakieś 20-30 dni suszone. Fermentacja i dojrzewanie później w betonowej kadzi w normalnej temperaturze przez około 40 dni.
Finalny produkt dojrzewa w nowych dębowych beczkach minimum 30 miesięcy, a następnie 1 rok w butelce.
Intensywnie czerwona barwa z odcieniami granatu , bukiet wypełniony owocami borówki , czarnej porzeczki , jeżyny , piżma i przypraw , na podniebieniu bogate złożone dłuuugie, o aksamitnym wykończeniu, przyprawionym powidłami śliwkowymi , dziką jagodą z nutą czarnego pieprzu , ziół i gliny …
Uff ciężko opisać tak dobre wino !
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.