Mieszanka naszych organicznych odmian Arbequina i Cornicabra, stanowi idealną równowagę między wyraźnym charakterem odmiany Cornicabra i subtelną owocowością Arbequina. Wyprodukowana w ekstremalnych warunkach uprawy oliwek, w naszych gajach oliwnych na wysokości 800 m n.p.m., w La Mancha w Cuenca, jest przyjemną i pachnącą oliwą, bardzo zrównoważoną, o długim posmaku. Pracowaliśmy przede wszystkim nad powstrzymaniem goryczy i pikantności charakterystycznej dla cornicabra, nie rezygnując z jej wyraźnego charakteru, który idealnie pasuje do arbequiny. Świeża, aromatyczna i złożona oliwa. Pojawiają się delikatne nuty pomidorów i dojrzałych owoców oraz subtelne nuty zieleni. Aromaty pomidora, rukoli, endywii, zielonego jabłka i zielonej trawy, z dominującymi nutami dojrzałego jabłka i banana. To EVOO jest kolejnym przykładem naszego zaangażowania w dbałość o środowisko, zrównoważony rozwój i ciągłe doskonalenie.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.