Croatina
Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
-
Zyme Amarone Classico della Valpolicella
499,00 zł Dodaj do koszykaZyme Amarone Classico della Valpolicella
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.499,00 zł -
Zyme Kairos
499,00 zł Dodaj do koszykaZyme Kairos
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.499,00 zł -
Zyme Amarone Riserva La Mattonara
1299,00 zł Dowiedz się więcejZyme Amarone Riserva La Mattonara
Grona z Negrar, Sant’Ambrogio di Valpolicella (Verona), Riserva produkowana tylko w najlepszych rocznikach, różni się od klasycznego Amarone
tym że dokonywana jest jeszcze dokładniejsza selekcji winogron pochodzących ze starszych winnic (od 20 do 50 lat). Stosowane są tylko organiczne metody uprawy,
przycinanie ręczne; selekcja kiełków, defoliacja, przerzedzanie pęczków ….
Grona suszone przez okres 3 miesięcy następnie winifikowane ściśle wg.tradycyjnej metody w zbiornikach betonowych co najmniej 2 miesiące w kontakcie ze skórkami,
fermentacja odbywa się przy użyciu rodzimych drożdży i w naturalnych temperaturach. Następnie wino odpoczywa około 9 lat w dużych dębowych beczkach i tonneaux
i jest butelkowane już od dziesiątego roku, i minimum 1 rok w butelce.1299,00 zł