Sangiovese
Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
-
Le Caniette Rosso Bello
49,00 zł Dodaj do koszykaLe Caniette Rosso Bello
….na wstępie uderza jego otwartość, jest gotowe do wypicia, choć usta sugerują, że wytrzyma próbę czasu. Bardzo aromatyczne, niefiltrowane, przez co mniej klarowne, ale to zupełnie nie przeszkadza! w pierwszym momencie wyraźnie wyczuwalne aromaty dojrzałej wiśni. Ponieważ na krótko trafiło do tzw. mały beczek „barrique” wyczuwalne aromaty wanilii, które zaokrąglają jest i czynią bardziej delikatnym. w końcówce nosa lekko pieprzowe.
49,00 zł -
Saladini Pilastri Montetinello
75,00 zł Dodaj do koszykaSaladini Pilastri Montetinello
Głęboko czerwone cuveé Montepulciano i Sangiovese emanuje urzekającym zapachem wiśni, kawy, majeranku i wanilii. W smaku soczyste i bardzo gęste. W długim finiszu czekolada i śliwka. Dzięki dojrzewaniu w beczkach ze słoweńskiego dębu tanina jest dojrzała i świetnie zintegrowana. Fantastyczne wino na co dzień, pełne uroku i charakteru.
75,00 zł -
Saladini Pilastri Pregio del Conte
75,00 zł Dodaj do koszykaSaladini Pilastri Pregio del Conte
Produkcja limitowana do 10000 butelek. Wino długie i skoncentrowane, świetny ekspresyjny bukiet pełen malin, jagód z niuansem
wanilii i lukrecji. Kolejny przykład świetnej produkcji Pilastriego.75,00 zł -
Saladini Pilastri Monteprandone
99,00 zł Dodaj do koszyka -
Promocja!
Le Caniette Morellone
99,00 zł Dodaj do koszykaLe Caniette Morellone
Połączenie gron Montepulciono 70% i Sangiovese 30% , po zbiorach i winifikacji dojrzewa 21-24 miesiące w beczkach dębowych + rok w stalowym zbiorniku i minimum 3 miesiące w butelce. Długa maceracja powoduje iż wino jest o niezwykle intensywnej wręcz nieprzeniknionej barwie, pięknie płacze w kieliszku dobra koncentracja , w ustach leśne owoce , śliwka, skóra, piżmo, wanilia i przyprawy.
Dobra robota ! Klasyczne super jakości Rosso Piceno !
99,00 zł -
Zyme Kairos
499,00 zł Dodaj do koszykaZyme Kairos
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.499,00 zł