Sauvignon Blanc
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
-
Fang des Tages Jakoby-Mathy
58,00 zł Dodaj do koszykaFang des Tages Jakoby-Mathy
Fang des Tages ( w tłumaczeniu połów dnia)
Bardzo “chrupiące” świeże , bogate owocami białych brzoskwiń, zielonych jabłek, cytryn. Fantastyczna równowaga między owocami, mineralnością i kwasowością.
“połów dnia” jest idealnym winem pasującym do wszelkiego rodzaju smażonych lub wędzonych ryb i owoców morza.
Kolejne przyjemne wino od Jakoby !58,00 zł -
1860 Sauvignon Blanc
59,00 zł Dodaj do koszyka1860 Sauvignon Blanc
1860 produkowane jest z winogron Sauvignon Blanc z 15-letnich krzewów uprawianych na wysokości 1000 metrów. Po leżakowaniu przez 6 miesięcy w starych glinianych amforach, uzyskuje się bardzo zrównoważone odczucie w ustach, świeże i o silnym charakterze odmianowym.
Fantastyczne skoncentrowane SB o charakterze “staroświatowym”.
Wino jasnożółte z zielonkawymi refleksami. W nosie subtelne aromaty owoców tropikalnych i delikatne nuty prażonych tostów. W smaku pełne, tłuste, oleiste i strukturalne.59,00 zł -
Greywackie Sauvignon Blanc
108,00 zł Dodaj do koszykaGreywackie Sauvignon Blanc
Fantastycznie oleisty SB nowozelandzczyk wysokich lotów! Kuszące aromaty czarnej porzeczki, sorbetu cytrynowego i zielonego mango, z delikatną posypką przyprawy z białego pieprzu. Na podniebieniu soczyste nuty gruszki i pieczonej szarlotki przepełnione pachnącymi warstwami kwiatu czarnego bzu, yuzu i dojrzałych cytrusów. Elegancka, ale uderzająca interpretacja Marlborough Sauvignon Blanc – wino złożone i bogate i trwałe .
108,00 zł -
Zyme Kairos
499,00 zł Dodaj do koszykaZyme Kairos
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.499,00 zł