Łagodne
Wyświetlanie wszystkich wyników: 12
-
Promocja!
Pedroheras Syrah Tempranillo
Original price was: 38,00 zł.36,00 złCurrent price is: 36,00 zł. Dodaj do koszykaPedroheras Syrah Tempranillo
Wyjątkowe, letnie połączenie gron Syrah i Tempranillo , proces winifikacji przeprowadzany jest tak aby zachować maksymalnie soczysty owoc, – maceracja węglowa. W rezultacie otrzymujemy super owocowe delikatne wino , wypełniające kieliszek wibrującym owocami truskawki , porzeczki, maliny . Delikatne wino idealne także na upalne dni. Polecam schłodzenie do 14 stopni . Przekonajcie się :).
Original price was: 38,00 zł.36,00 złCurrent price is: 36,00 zł. -
Terre dei Buth Frizante Rose Extra Dry
39,00 zł Dodaj do koszykaTerre dei Buth Frizante Rose Extra Dry
Terre dei Buth Frizante Rose Extra Dry
„To proste Frizzante Rosé otworzy Twoje serce. Chciałem stworzyć wino łatwe do wypicia, świeże i pełne smaku.” — PAOLO MARION, Winiarz
Delikatne aromaty truskawek i malin, w ustach żywy i soczysty, z nutą agrestu i czerwonej porzeczki.
zaw. cukru resztkowego 10-12 g/l
39,00 zł -
Kaiken Cabernet Sauvignon
48,00 zł Dodaj do koszykaKaiken Cabernet Sauvignon
Klasyczny , nowo-światowy dobry Cabernet , grona Cabernet z posiadłości Vistalba i Agrelo (Mendoza) w obrębie Lujan de Cuyo. Ta 70 hektarowa winnica położona jest na wysokości 950 mnpm, u podnóża Andów , co powoduje duże wahania temperatury.
Dojrzewało 6 miesięcy w nowej i starej beczce z francuskiego dębu. Piękne aromaty czarnej porzeczki , śliwki , fiołków. Wino krągłe, wypełniające usta, dobrze ułożone, gładkie taniny, przyjemne wino codzienne !48,00 zł -
Kaiken Malbec
48,00 zł Dodaj do koszykaKaiken Malbec
Piękny owocowy malbec , nos dojrzałej śliwki i jeżyny , z lekkim dotknięciem czekolady i tytoniu. Bardzo przyjemne krągłe , świeże i eleganckie !
48,00 zł -
Varaschin Quinta Nota Gran Cuvee Extra Dry
49,00 zł Dodaj do koszykaVaraschin Quinta Nota Gran Cuvee Extra Dry
Varaschin Quinta Nota Gran Cuvee Extra Dry
Prosecco DOC Treviso Extra Dry
Kolor delikatnie słomkowy z zielonym refleksem. Drobne, kremowe bąble – bardzo przyjemne, rozpływające się w ustach. Quinta Nota przynosi mnóstwo radości w gorące popołudnie i ten niuans dojrzałego, soczystego jabłka, pyszne.49,00 zł -
Varaschin Matteo
65,00 zł Dodaj do koszykaVaraschin Matteo
Varaschin Matteo
Wino musuajce, dedykowane założycielowi winnicy. połączanie 50% Chardonnay 50% Muller Thurgau.
Jasno-słomkowa barwa. W ustach tropikalne owoce, niuanse moreli i melona, wirują w połączeniu z delikatnymi ale trwałymi, jedwabistymi bąbelkami. Wspaniała owocowa i bardzo rześka struktura.65,00 zł -
Zenato Valpolicella Superiore
68,00 zł Dodaj do koszykaZenato Valpolicella Superiore
Wino o barwie intensywnej czerwieni z ciemnymi refleksami, bukiet pełen powideł śliwkowych, wiśni okraszonych czarnym pieprzem, piernikiem.
68,00 zł -
Zyme Valpolicella Superiore Ripasso
199,00 zł Dodaj do koszykaZyme Valpolicella Superiore Ripasso
Wspaniałe i bardzo poważne ripasso. Nos łączy malinę z wiśnią, przyprawy z suszonymi
kwiatami a wszystko to otoczone garbowanej skóry. W ustach soczyste, welwetowe i pełne, o niewiarygodnie zbalansowanej
strukturze, mistrzowskie wino !Grona zbierane w optymalnym czasie , fermentacja świeżych winogron w miesiącu
wrzesień/październik w naturalnych temperaturach, a styczniowa druga fermentacja na skórkach
Amarone metodą tradycyjną zwaną „Ripasso” przez około 15 dni. Dojrzewanie w dużych dębowych beczkach
z dębu sławońskiego co najmniej 2 lata, następnie 6 miesięcy w butelce.199,00 zł -
Zyme Amarone Classico della Valpolicella
499,00 zł Dodaj do koszykaZyme Amarone Classico della Valpolicella
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.499,00 zł -
Zyme Kairos
499,00 zł Dodaj do koszykaZyme Kairos
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.499,00 zł -
Zyme Amarone Riserva La Mattonara
1299,00 zł Dowiedz się więcejZyme Amarone Riserva La Mattonara
Grona z Negrar, Sant’Ambrogio di Valpolicella (Verona), Riserva produkowana tylko w najlepszych rocznikach, różni się od klasycznego Amarone
tym że dokonywana jest jeszcze dokładniejsza selekcji winogron pochodzących ze starszych winnic (od 20 do 50 lat). Stosowane są tylko organiczne metody uprawy,
przycinanie ręczne; selekcja kiełków, defoliacja, przerzedzanie pęczków ….
Grona suszone przez okres 3 miesięcy następnie winifikowane ściśle wg.tradycyjnej metody w zbiornikach betonowych co najmniej 2 miesiące w kontakcie ze skórkami,
fermentacja odbywa się przy użyciu rodzimych drożdży i w naturalnych temperaturach. Następnie wino odpoczywa około 9 lat w dużych dębowych beczkach i tonneaux
i jest butelkowane już od dziesiątego roku, i minimum 1 rok w butelce.1299,00 zł