15%
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
-
Nativ Blu Onice
109,00 zł Dodaj do koszykaNativ Blu Onice
Podobnie jak jego starszy brat pochodzi w 100 % ze szczepu Aglianico, podsuszone grona, wstępna maceracja na zimno, maceracja przez około 20 dni z ciągłym przepompowywaniem, fermentacja z udziałem selekcjonowanych drożdży, przeprowadzona fermentacja malolaktyczna, dojrzewa w nowych beczkach przez 12 mcy. Wino wyróżnia się głębokim, rubinowym kolorem, zapowiada wyjątkowe doznania. Nos pełen złożonych aromatów, intensywny, z wyraźnymi nutami dojrzałych czerwonych i ciemnych owoców, śliwki, jagody czy wiśni ‘Maiatica’, delikatnie przeplatanymi akcentami wanilii, prażonych ziaren kawy i dębu. Arcydzieło w bardzo rozsądnej cenie , “Amarone” za pół ceny ? … 😉
109,00 zł -
Zyme 602020 Cabernet
199,00 zł Dodaj do koszykaZyme 602020 Cabernet
Ręczny zbiór winogron pod koniec września , wcześniej ograniczanie owoców (zielone zbiory) , przerzedzanie, przycinanie.
Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon są zbierane ręcznie, a następnie tłoczone tego samego dnia, podczas gdy Merlot są zbierane ręcznie, następnie pozostaną jakieś 20-30 dni suszone. Fermentacja i dojrzewanie później w betonowej kadzi w normalnej temperaturze przez około 40 dni.
Finalny produkt dojrzewa w nowych dębowych beczkach minimum 30 miesięcy, a następnie 1 rok w butelce.Intensywnie czerwona barwa z odcieniami granatu , bukiet wypełniony owocami borówki , czarnej porzeczki , jeżyny , piżma i przypraw , na podniebieniu bogate złożone dłuuugie, o aksamitnym wykończeniu, przyprawionym powidłami śliwkowymi , dziką jagodą z nutą czarnego pieprzu , ziół i gliny …
Uff ciężko opisać tak dobre wino !
199,00 zł -
Rioja Baigorri De Garage
285,00 zł Dodaj do koszykaRioja Baigorri De Garage
Mikro-produkcja z kilku małych działek ze wsi Samaniego w obszarze Rioja Alavesa, Grona poddane długiej maceracji i spontanicznej fermentacji , naturalna ekstrakcja metodą grawitacyjną , dojrzewa 24 miesiące w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.
285,00 zł -
Zyme Kairos
499,00 zł Dodaj do koszykaZyme Kairos
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.499,00 zł