Felicetti Pastificio

Wytwarzany w Dolomitach, wyłącznie w dolinie Fiemme makaron Felicetti to wyjątkowe produkty, niekonwencjonalnye i wytwarzane w zgodzie z naturą,

Fabryka makaronów załozona w roku 1908 , która łączy najbardziej zaawansowane praktyki i najlepszą dostępną technologię, mając na celu zachowanie oryginalnej jakości surowców, zachowując harmonię i równowagę z otoczeniem i otaczającymi go dolinami.

Natura dostarcza nam dwóch niezastąpionych i bezcennych elementów: czystej wody i czystego powietrza, prosto z gór. Uważamy, że tak cenne składniki powinny być uzupełniane wyłącznie przez najlepsze ziarna, wybrane na podstawie wiedzy technicznej i empirycznej, która z biegiem lat stała się sztuką. Nasze mąki – pełne i organiczne durum, Kamut® Khorasan i orkisz – muszą spełniać najsurowsze kryteria jakości i pochodzą wyłącznie od wybranych producentów, którzy wyznają te same wartości.

Przez ponad sto lat udoskonalaliśmy skrupulatne przetwarzanie i wyrafinowane połączenie pszenicy, z których powstaje nasz makaron. Rezultatem jest produkt o wyjątkowym smaku, zapachu i zestawie doskonale zbilansowanych cech, które sprawiają, że nie może się mu oprzeć każdy miłośnik makaronu: doskonałe właściwości kulinarne, złożona konsystencja i wystarczająca wszechstronność, aby pięknie połączyć się z każdym sosem.

Nasze Laboratoria Badawcze poświadczają czystość i bogactwo organoleptyczne semoliny jeszcze przed jej magazynowaniem.

NAJLEPSZA PSZENICA, WODA ŹRÓDLANA, POWIETRZE DOLOMITÓW : gdy produkt składa się tylko z trzech składników, z których jeden jest nieuchwytny, tylko obsesja na punkcie jakości może zagwarantować bezkompromisową doskonałość efektu końcowego. Sekret magii tkwi w tym minimalizmie: prostych smakach, które zawierają w sobie nieskończoność natury.

Wyświetlanie 1–12 z 15 wyników