La Fiammante

Początki La Fiammante w latach 50 jednak dopiero pod koniec lat 70. markę przejął Don Luigi Franzese za cel postawił sobie ożywienie i kultywowanie najbardziej autentycznych tradycji upraw w Kampanii, ojczyzny i kolebki włoskiego przemysłu przetwórczego.

Fiammante zawiera bezpośrednie umowy z sektorem rolnym, eliminując komercyjną rolę mediatorów. Autentyczne relacje budowane w oparciu o wzajemne zobowiązania i przejrzystość, przede wszystkim w ustalaniu właściwej ceny pomidorów, ustalanej z rolnikami na długo przed zbiorami. Rygorystyczne przepisy dotyczące produkcji oraz wsparcie rolników na etapach siewu, przesadzania i zbiorów gwarantują zgodność z celami zrównoważonego rozwoju środowiskowego i społecznego, z korzyścią dla jakości.

W związku z rozwojem firmy i nagłą ewolucją przedmieść Neapolu, zakład przetwórczy został przeniesiony do Buccino, w prowincji Salerno, na obrzeżach Cilento , obszaru bardziej odpowiadającego celom uważnego sektora rolno-spożywczego w jakość i zrównoważony rozwój środowiska.

W ten sposób La Fiammante staje się flagową marką firmy ICAB – Industria Conserve Alimentari Buccino, która może poszczycić się historycznymi markami, takimi jak La Paesana (F.lli PAUDICE) i La Reale, reprezentujące historię przetwórstwa Made in Italy na południu.