La Paesana koncentrat pomidorowy 70 gr
Niezwykle wszechstronny koncentrat pomidorowy La Paesana (F.lli PAUDICE) nadaje się do każdego przepisu, idealnie sprawdza się w kuchni, aby nadać każdemu daniu więcej smaku , nawet zamiast soli. Jest dobry dla zdrowia dzięki dużej zawartości likopenu, silnego naturalnego przeciwutleniacza, w który są bogate pomidory, zwłaszcza ugotowane. Historycznie rzecz biorąc, podwójny koncentrat La Paesana jest podstawowym składnikiem tradycyjnej neapolitańskiej kuchni.
La Fiammante Pomidory Il Pelato 400 gr
Świetny wybór ze względu na aromatyczny smak i ważne korzystne działanie (określane jako „nutraceutyczne”) na nasze zdrowie. Pomidor ekologiczny charakteryzuje się wyższą zawartością soli mineralnych i witamin (w szczególności wapnia, potasu, fosforu i cynku), które są szczególnie istotne w żywieniu dzieci .
La Fiammante Pomidory Il Pelato BIO 400 gr
Świetny wybór ze względu na aromatyczny smak i ważne korzystne działanie (określane jako „nutraceutyczne”) na nasze zdrowie. Pomidor ekologiczny charakteryzuje się wyższą zawartością soli mineralnych i witamin (w szczególności wapnia, potasu, fosforu i cynku), które są szczególnie istotne w żywieniu dzieci .
Uprawiane na słońcu i starannie zbierane, są nieodparcie słodkie i pachnące . Przetwarzane zaraz po zbiorze, aby zagwarantować ich niezwykły zapach, pomidorki koktajlowe idealnie nadają się do nadania szczególnej świeżości każdemu daniu, od klasycznego spaghetti z sosem pomidorowym po przepisy na ryby i pizzę.
Il Daterino
Pomidory La Fiammante, których nie może zabraknąć w Twojej spiżarni: naturalnie słodkie i delikatne pomidory datterini, idealne do szybkich sosów lub dodania dodatkowej nuty słodyczy wszystkim Twoim potrawom. Idealna kwasowość pomidorów datterini zbieranych w pełni dojrzałych i fachowo szybko przetwarzanych, zapewnia właściwą równowagę konfitury o wyjątkowym i szczególnie aromatycznym smaku.
Il Corbarino
Intensywnie czerwony pomidor wiśniowy o wydłużonym kształcie, bardzo bogaty w witaminy, sole mineralne i przeciwutleniacze. Wspaniale konfiturowe o typowym słodko-kwaśnym smaku, idealna do przepisów rybnych, w szczególności do typowych dań kuchni neapolitańskiej, ale także do pizzy.
Uprawiane na słońcu i starannie zbierane, są nieodparcie słodkie i pachnące . Przetwarzane zaraz po zbiorze, aby zagwarantować ich niezwykły zapach, pomidorki koktajlowe idealnie nadają się do nadania szczególnej świeżości każdemu daniu, od klasycznego spaghetti z sosem pomidorowym po przepisy na ryby i pizzę.
Il Datterino Giallo (żółte) 400 gr
Pyszne, w 100% włoskie, żółte pomidory datterini, bez GMO, naturalnie konserwowane w puszkach, charakteryzujące się szczególną słodyczą i wysoką zawartością przeciwutleniaczy.
Zanurzone ww własnym soku i stabilizowane w procesie pasteryzacji termicznej, są gotowe do spożycia na pizzy , w sałatkach oraz wyśmienicie do przygotowania sosów, sosów, szczególnie do dań rybnych. Do wypróbowania w daniach z makaronu lub przystawkach, nadają każdemu przepisowi wyraźną słodycz i żywy kolor, który można wzbogacić pikantnymi i pysznymi kombinacjami
Najlepsze z pomidorów koktajlowych z okolic Wezuwiusza, zgodna z przepisami apelacji „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio DOP”, pomidory bez GMO dla koneserów!
Konfitura Pomidorowa Piennolo DOP doskonale nadaje się do wszystkich regionalnych przepisów związanych z tradycją Kampanii, w szczególności do dań rybnych lub do przygotowania bardziej tradycyjnego spaghetti z „Scarpariello”. Odkryj Pomodorino del Piennolo del Vesuvio DOP, jego szczególne stężenie cukrów i substancji przeciwutleniających, jego oryginalną słodycz wynikającą z uprawy z bardzo małą ilością wody na glebach pochodzenia wulkanicznego, jeden z najcenniejszych skarbów wśród doskonałości Południa.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.