Bernard-Massard Selection Demi-Sec
Tym razem linia Selection , wina o świetnym stosunku ceny do jakości . Proste, przyjemne, delikatne lekkie masło, cytrusy, jabłko i miód. Kwasowość zrównoważona cukrem resztkowym sprawia, że jest lekkie łatwe i przyjemne.
Varaschin Matteo
Wino musuajce, dedykowane założycielowi winnicy. połączanie 50% Chardonnay 50% Muller Thurgau.
Jasno-słomkowa barwa. W ustach tropikalne owoce, niuanse moreli i melona, wirują w połączeniu z delikatnymi ale trwałymi, jedwabistymi bąbelkami. Wspaniała owocowa i bardzo rześka struktura.
Wino o barwie źródlanej wody ze złocisto zielonkawym prześwitem. Nos to zapach dojrzałego jabłka i świeżo skoszonej trawy. W ustach konfitura z zielonych jabłek z dodatkiem rabarbaru, muśnięta dotykiem agrestu. Wspaniałe, orzeźwiające kremowymi bąbelkami.
Varaschin Prosecco Valdobiadene Strada Chiesa Extra Dry
Delikatne i soczyste o jasno-słomkowym kolorze. Bukiet to nianse białej brzoskwini, melona i gruszki, a w ustach niesamowite doznanie jakie dają drobniutkie i delikatne bąble, miękko wypełniają podniebienie, aby po chwili poczuć dotyk dojrzałych owoców
Paloma Minguez Cava Brut
Świetlista cava o jasnożółtej barwie z zielonymi odcieniami, drobne szlachetne bąbelki i trwały mus. W nosie intensywne aromaty białych owoców, takich jak gruszka i jabłko, z nutami cytrusów i kwiatów. Podniebienie jest świeże i kwiatowe, ze zrównoważoną kwasowością, pozostawiającą długie i eleganckie wspomnienie. Świetne !
Varaschin Prosecco Valdobiadene Mildose Milessimato 2023
Delikatnie słomkowa barwa. Nos pełen niuansów konfitury z jabłek, tarty gruszkowej i kwiatu akacji.
W ustach intensywna choć bardzo miękka perlista struktura, a do smaków dojrzałego jabłka i gruszki delikatnie dochodzą owoce tropikalne. Idealnie zbalansowane.
Bernard-Massard Pinot Blanc
Wino białe, wytrawne o zapachu uwalniającym orzeźwiające aromaty roślinne. Lekka, złocisto-zielona barwa skrywa doskonale
wykształcony bukiet oraz niezwykle delikatny i wyrazisty posmak. Całość wyważona i odświeżająca.
Son D Sol – 100 % Pedro Ximenez w świetnym wydaniu , Grona ze słonecznych parceli po winifikacji leżakowane w beczkach dębowych , solidne intensywne wino z unikalnych charakterem Pedro Ximeneza. Aromatyczne wino nos wypełniają aromaty skórki limonki, pieczonej skórki chleba, owoce tropikalne, melon, morela , pigwa, kwiat czarnego bzu.
W ustach wytrawne, pełne, jedwabiste o kwasowości dającą radość i świeżość, owocowe smaki z dotykiem skórki różowego grejpfruta.
Kolejne wspaniała lektura z Nowej Zelandii , uwodzicielska cytrusowa limonka, liście kaffiru, przyprawione lekko ziołowa nutą, na podniebieniu fantastycznie soczuste , rzerśkie , radosne.
Klasyk SB wzorowo !
Bernard-Massard Cuvée de L’Écusson Brut to białe, musujące wino wytrawne z Luksemburga. Produkowane jest z kupażu gron Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir oraz Riesling. Wino cechuje się bladożółtym kolorem z zielonkawymi refleksami. W aromatach i w smaku dominują nuty kwiatów i owoców dopełnione trwałym musowaniem. Na finiszu długie i odświeżające. Idealne na aperitif.
Bernard-Massard Cuvée de L’Écusson Rose
Smakowite wino szampańskie o pięknym, delikatnie różowym kolorze, trwałych acz nienachalnych bąbelkach, złożonym aromacie jabłek, wiśni, truskawek i malin. Na podniebieniu czaruje smakiem dzikich truskawek i świeżo zerwanych jabłek. Całość podkreślają lekko tostowe nutki i odrobinę cytrusów.
Varaschin fermentacja w butelce Pet-Nat
Wyprodukowany w 100% z winogron Glera, zbieranych ręcznie w tylko na wzgórzach Santo Stefano di Valdobbiadene,
Posiada delikatną i trwałą konsystencję oraz kremową i jedwabisty mus , bukiet dojrzałych owoców , z nutą pieczonego chleba.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.