Ręczny zbiór, fermentacja w kadziach inox w kontrolowanej temperaturze, dalsze dojrzewanie i fermentacja malolaktyczna w beczkach dębowych, starzenie 6-10 miesięcy .
W rezultacie otrzymujesz wino, lekkiej (jak to pinot) wiśniowej barwie, to bardzo dobrze zrobiony pinot noir, bukiet pełen dojrzałej wiśni, wędzonej śliwki, lukrecji , a w ustach przyjemnie mineralne, o miękkich taninach.
Pinot Noir jest bardzo wymagający i kapryśny ten jest zdecydowanie bardzo udany . Na zdrowie !
Grona Pinot Nero i Chardonnay uprawiane na wysokości 700 mnpm, wino produkowane tradycyjna metodą szampańską dojrzewa 36 miesięcy . Szlachetna jasnożółta barwa, drobne szlachetne bąbelki, w bukiecie delikatne nuty siana, żółtych owoców i drożdżowego placka z owocami. Na podniebieniu delikatne żółte owoce, trwałe szlachetne bąbelki, finisz arystokratycznie elegancki, świeży, owocowy i długi.
Wino o delikatnie żołtej barwie z odcieniem różu, bardzo delikatne szlachetne bąbelki.
Nos ekspresyjny: białe kwiaty, róże i miód akacjowy, skórka chleba, suszone owoce, lukrecja i krzemień
Rześkie bardzo wytrawne z subtelną perlistością, otulające aromatami wieloma aromatami , na finiszu chrupiący chleb i lukrecja .
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.