Znakomita równowaga pomiędzy owocami i dębem nadaje mu bardzo dobrą konsystencję, intensywny kolor i aromat oraz delikatną końcówkę na podniebieniu.
Zdecydowanie nasz faworyt w kategorii cena/jakość.
Sinfo Rose
Medalowe – Estate Rosé, zaskakująco wyrazista świeżość !
Sinfo Rosé to wino różowe z gron z posiadłości „La Zapata” w Mucientes, ma charakterystyczną jasnotruskawkową barwę. Wyrazisty i elegancki aromat białych owoców, cytrusów i nutą anyżu.
W ustach miękkie, smaczne, zrównoważone i owocowe z lekką kwasowością, która sprawia, że jest to idealne wino do picia jako aperitif lub do miękkich serów, iberyjskich mięs i ryb.
Jasno słomkowa barwa.
Aromaty białych kwiatów i owoców pestkowych. Na pierwszym planie pojawia się morela, za nią dojrzałe cytrusy, brzoskwinia a na zakończenie pigwa z akacją. Nic dodać nic ująć.
W ustach – dokładne odzwierciedlenie aromatów. Bardzo ułożone, przyjemne, idealnie zbalansowane.
Potrawy: do wszelkiego rodzaju makaronów z owocami morza, risotto, grillowanych warzyw, ryb i mięsa.
Mocna rubinowa czerwień z fioletowym refleksem. Nos wypełniony różnorodnością aromatów, szczególnie wiśni, jeżyn i jagód. Ukazują się też pikantne niuanse.
Na podniebieniu bardzo zwiewne, subtelne, dojrzały owoc przeplata się z delikatną mineralną kwasowością i nutą przypraw. Idealne do: gulaszu, duszonych potraw i dojrzałych serów.
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
Grona chardonnay z ręcznego zbioru, dojrzewają po winifikacji 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Wino o barwie słomkowo żółtej, nos pełen aromatów owocowych, dojrzałe brzoskwinie , skórka jabłka, lekkie niuans pieczonego chleba, tłusta delikatna tekstura…
w ustach bardzo przyjemne, długie dobrze zbalansowane, nuty lekko maślane ze świetna kwasowością!
Ręczny zbiór, fermentacja w kadziach inox w kontrolowanej temperaturze, dalsze dojrzewanie i fermentacja malolaktyczna w beczkach dębowych, starzenie 6-10 miesięcy .
W rezultacie otrzymujesz wino, lekkiej (jak to pinot) wiśniowej barwie, to bardzo dobrze zrobiony pinot noir, bukiet pełen dojrzałej wiśni, wędzonej śliwki, lukrecji , a w ustach przyjemnie mineralne, o miękkich taninach.
Pinot Noir jest bardzo wymagający i kapryśny ten jest zdecydowanie bardzo udany . Na zdrowie !
Po ręcznych zbiorach, winifikacja w kadziach inox, fermentacja malolaktyczna oraz dalsze dojrzewanie w beczkach dębowych 12-14 miesięcy.
Rezultat imponujący, klasyczne nuty syrah, powidła w wędzonej śliwki, jagoda, borówka, tytoń . W ustach solidne, pełne , długie mięsiste z nutami balsamico i wanilii, miękkie aksamitne taniny.
Solidne wino!
Dojrzewa od 16 do 18 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. To harmonijne współistnienie owocu i dębowej beczki na przestrzeni czasu nadaje mu charakterystyczną elegancję i złożoność.
Wibrująca śliwka , tytoń i dymne aromaty, fantastycznie długie skoncentrowane , po prostu świetne !
Bardzo intensywna wiśniowo-czerwona barwa, niemal nieprzejrzysta. Nos pełen balsamicznych nut w połączeniu z dojrzałym ciemnym owocem, z delikatna nutą tymianku, skórki pomarańczowej i przypraw.
Na podniebieniu bardzo pełne, sile taniny lecz z idealnym poziomem kwasowości, soczyste i bardzo zrównoważone.
Potrawy: czerwone mięsa, dziczyzna, kiełbaski, wędliny, gulasze mięsne, pasztety, błękitne sery.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.