Paolo Manzone Reysu Roero Arneis
Wyjątkowe wino o jasnosłomkowym kolorze z zielonymi refleksami. W nosie aromaty dojrzałych jabłek, gruszki, pigwy w połączeniu z zielonym pieprzem i kwiatem lipy. W ustach, idealnie strukturalne- wielowarstwowe, przy tym bardzo świeże i super przyjemne. Lekko pikantne z cytrusowym finiszem. Niesamowite połączenie lekko balsamicznych nut z mięta, polną trawą, melisa i mandarynką:)
Bernard-Massard Rose Nice
Rose (N)ice to nasze pierwsze wino, którym można delektować się kostkami lodu. Nuty żółtych jabłek, malin i truskawek sprawiają, że jest to żywe, polarne, owocowe i zabawne cuvee, które będzie Ci towarzyszyć przez całe lato.
Chateau de Schengen Pinot Gris
Ekspresyjny bukiet z dominującymi nutami owocowymi, dominacja brzoskwini, moreli, akcent ananasa, w tle delikatna beczka. Dobrze zbalansowane, długie i oleiste. Nowe wino w naszej kolekcji win z Luxemburga ….. i
chyba najlepsze !
Wino o bardzo aromatycznym nosie, wyczuwalne świeże i owocowe aromaty z dominującymi nutami winogron, brzoskwini, cytryny, grejpfruta i ananasa, bardzo przyjemny tropikalny charakter. Na podniebieniu wino jest przystępne, świeże i ze świetną mineralnością.
Lo Coster Blanc – elegancki dotyk ziół, cytrusów, kwiatów, przypieczony tost , w tle orzech , lekka pikantność i powiew morskiej bryzy, uwodzicielskie , świetne, mineralne . To wino przekonało mnie do białych win z regionu słynącego z czerwieni , warto !
From Black to White …. dosłownie, wśród starych krzewów Rondinelli zaobserwowano unikalne zjawisko, na krzakach trafiają
się kiście całkowicie pozbawione barwnika. Enolog postanowił zrobić swoisty eksperyment… Eksperyment jak najbardziej udany.
Rześkie przyjemne wino o jasnym kolorze z zielonkawymi i żółtymi nutami.
Nos pełen aromatów białych kwiatów , owoców, w tle akacja mięta , róża , czarny bez , wanilia.
Wspaniale zrównoważone o średnim ciele z podkreśloną mineralnością , wino białe z dużym potencjałem do dalszego dojrzewania.
Degustowaliśmy także starsze roczniki , świetnie znoszą upływ czasu.
Fantastycznie oleisty SB nowozelandzczyk wysokich lotów! Kuszące aromaty czarnej porzeczki, sorbetu cytrynowego i zielonego mango, z delikatną posypką przyprawy z białego pieprzu. Na podniebieniu soczyste nuty gruszki i pieczonej szarlotki przepełnione pachnącymi warstwami kwiatu czarnego bzu, yuzu i dojrzałych cytrusów. Elegancka, ale uderzająca interpretacja Marlborough Sauvignon Blanc – wino złożone i bogate i trwałe .
Manuel Manzaneque Chardonnay
……dominują aromaty zielonego jabłka i kwiatów. druga linia w odwodzie … owoców cytrusowych (grejpfrut, cytryna i mandarynka) podążają za dominującymi owocami tropikalnymi. Obydwa bardzo dobrze zbalansowane tostami z beczki, które nadają aromat waniliowy, balsamiczny i pikantny (rozmaryn, tymianek i koper włoski).
Wino białe wytwarzane z odmian Viura (90%) i Malvasía (10%), pozyskiwane wyłącznie ze starych winnic, zlokalizowanych we wsiach Samaniego, Navarides i Leza, Rioja Alavesa.
Fermentacja i leżakowanie (8 miesięcy), wino w kontakcie z drobnym osadem drożdży odbywa się w nowych łagodnie wypalonych beczkach z francuskiego dębu, co nadaje winu niezwykłą strukturę i kremowo masślano-orzechową nutę.
Aromat tego Chardonnay uwalnia egzotyczne owocowe wrażenia z niuansami banana, pigwy, marakui, mango i melona cukrowego oraz nutą melisy. Odrobina gruszki nadaje Chardonnay smak, który jest bardzo miękki i harmonijny w połączeniu ze słodkawymi egzotycznymi składnikami owocowymi. Jego lekko mineralna nuta sprawia, że wino to jest gładkie i dodaje intrygującego kontrastu.
Nos przepełnia mus jabłkowy z kwiatem akcji pachnącym migdałami i nutą świeżo zebranych ziół.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.