Paolo Manzone Ardi Langhe Rosso
Nos pełen aromatów wody różanej, fiołków, dojrzałych porzeczek i jagód. W ustach soczysta konfitura z czerwonych dojrzałych owoców z dodatkiem mięty i polnych kwiatów. Pełne, harmonijne i przyjemnie krągłe ze świeżą kwasowością. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka.
Eleganckie Nebbiolo z Langhe, niezbyt skoncentrowane, ale obdarzone wspaniałą klarownością: delikatne, ciepłe, harmonijne, z dojrzałymi owocami i aromatami korzennymi, w tle fiołki , zioła i wanilia. Rasowy, trwały finisz z dobrze dobraną, świeżą kwasowością i mocnymi taninami.
Harmonijne i urokliwe wino o doskonałej równowadze.
Paolo Manzone Mirine Nebbiolo d’Alba
Intensywna rubinowa czerwień. W zapachu wyraźnie wyczuwalne nuty wiśni, jeżyn i szczypta wanilii. Wino krągłe, subtelne o bardzo różnorodnym smaku. W ustach mus bogaty w owoce morwy, jeżyn, porzeczek i jagód z dodatkiem gorzkiej czekolady. Pełne herbaciane taniny. Bardzo soczyste. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka. Wino leżakowało przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Barolo z zabawną etykietą w stylu retro, ukazuje klasyczne aromaty Nebbiolo. Precyzyjnie zbilansowany bukiet dzikich jagód, płatków róż ziołowych przypraw, w tle także nuty ziemii żelaza i lukrecji.
Paolo Manzone Barolo Ruvey
Silna czerwono-granatowej barwa. Bukiet pełen malin, śliwki i fiołków z lekko dymna nutą i liściem tytoniu. Na podniebieniu soczyste owoce, różnorodność niuansów jeżyny, wiśni, karmelu, i wanilii w połączeniu z dymno-tostową nutą, a to wszystko przyprawione lekką ostrością ziół. Świeża kwasowość i dobrze ułożone taniny.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.