Unexpected Garnacha – Ayles,
Grenache z Zaragozy z winnic położonych na wysokości 650 mnpm , optymalnie dojrzałe grona zbierane są nocą, selekcjonowane i poddane zimnej maceracji, kolejnym etapem jest fermentacja malolaktyczna i dojrzewanie w beczkach dębowych przez okres 6 miesięcy.
W rezultacie otrzymujemy świetne wino o owocowym charakterze , soczyste ciepłe, gładkie i zachęcające , lżejsze niż jego starszy brat (syrah). Dominują nuty dojrzałej truskawki , jagody i jeżyny z muśnięciem karmelu i wanilii . Idealny stosunek jakość /cena ! Przepyszne 🙂
Wspaniałe tempranillo!! Swietlisty wiśniowy kolor z granatowym refleksem. Nos bardzo intensywny, swingujące wręcz połączenie jeżyny i słodkich malin z ziarnem świeżo prażonej kawy i ciemnej
czekolady z lekko dymną nutą. Fantastycznie wypełnia usta mnóstwem owocu i mięsistymi taninami, eleganckie i uwodzące. Starzone w beczkach z dębu amerykańskiego przez okres 6 miesięcy.
Potocznie się uważa że najtańsze wino z linii producenta świadczy o jego klasie , brawo Arzuaga !
Son D Sol – 100 % Pedro Ximenez w świetnym wydaniu , Grona ze słonecznych parceli po winifikacji leżakowane w beczkach dębowych , solidne intensywne wino z unikalnych charakterem Pedro Ximeneza. Aromatyczne wino nos wypełniają aromaty skórki limonki, pieczonej skórki chleba, owoce tropikalne, melon, morela , pigwa, kwiat czarnego bzu.
W ustach wytrawne, pełne, jedwabiste o kwasowości dającą radość i świeżość, owocowe smaki z dotykiem skórki różowego grejpfruta.
Paloma Minguez Bobal
To wino hedonistyczne, bardzo apetyczne i smaczne, świeże, słodkie i zabawne, wino „przyjemne”, produkowane z wysokiej jakości winogron organicznych i z dużym szacunkiem dla jego typowości.
Manuel Manzaneque EA! Cencibel
EA ! (Hej!) Czerwone, przyjemne, świeże, słodkie i zabawne, wino, którym można się delektować, produkowane z wysokiej jakości winogron ze starych winnic i z ogromnym szacunkiem ziemii i jej owoców, ukazuje typowość Cencibel i jego terroir.
Paloma Minguez Cava Brut
Świetlista cava o jasnożółtej barwie z zielonymi odcieniami, drobne szlachetne bąbelki i trwały mus. W nosie intensywne aromaty białych owoców, takich jak gruszka i jabłko, z nutami cytrusów i kwiatów. Podniebienie jest świeże i kwiatowe, ze zrównoważoną kwasowością, pozostawiającą długie i eleganckie wspomnienie. Świetne !
Interesująca kompozycja Caberneta i Syrah, ręczny zbiór gron , wino dojrzewano w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez okres 12 miesięcy.
Udany romans silnego caberneta z delikatniejszym syrah, wino o intensywnie czerwonym zabarwieniu, nos pełen czerwonych owoców, przypraw. Wyważone i zaskakująco długie-pyszne.
Nasza rekomendacja w kategorii cena/jakość !
Torremayor Crianza to w 100 % soczyste Tempranillo, ręcznie zbierane ze starych winorośli. Barwa to gra purpury z refleksami granatu. W nosie dojrzałe, połączone z lekką ostrością przypraw wiśnie, suszone zioła z delikatną ziemistą nutą. W ustach harmonijne, ale też bujne ciało, z długim mineralnym finiszem. Wino dojrzewanie przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Świetny kompan „silnych” pieczeni z czerwonego mięsa w otoczeniu aromatycznych ziół.
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
W tym winie można cieszyć się świeżym stylem , Priorat w nowym super-owocowym wydaniu, niezwykle soczyste wino z całą strukturą Priorat.
Grona chardonnay z ręcznego zbioru, dojrzewają po winifikacji 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Wino o barwie słomkowo żółtej, nos pełen aromatów owocowych, dojrzałe brzoskwinie , skórka jabłka, lekkie niuans pieczonego chleba, tłusta delikatna tekstura…
w ustach bardzo przyjemne, długie dobrze zbalansowane, nuty lekko maślane ze świetna kwasowością!
Ręczny zbiór, fermentacja w kadziach inox w kontrolowanej temperaturze, dalsze dojrzewanie i fermentacja malolaktyczna w beczkach dębowych, starzenie 6-10 miesięcy .
W rezultacie otrzymujesz wino, lekkiej (jak to pinot) wiśniowej barwie, to bardzo dobrze zrobiony pinot noir, bukiet pełen dojrzałej wiśni, wędzonej śliwki, lukrecji , a w ustach przyjemnie mineralne, o miękkich taninach.
Pinot Noir jest bardzo wymagający i kapryśny ten jest zdecydowanie bardzo udany . Na zdrowie !
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.