Varaschin fermentacja w butelce Pet-Nat
Wyprodukowany w 100% z winogron Glera, zbieranych ręcznie w tylko na wzgórzach Santo Stefano di Valdobbiadene,
Posiada delikatną i trwałą konsystencję oraz kremową i jedwabisty mus , bukiet dojrzałych owoców , z nutą pieczonego chleba.
Wino o jasnożółtej barwie , w nosie aromaty kwiatów głogu i wiśni kolejno otwierają się na nuty zielonego jabłka i moreli z delikatnymi nutami suszonych owoców, orzechów laskowych i migdałów.
W nosie wino jest zrównoważone przystępnymi aromatami cytryny, które równoważą jego wyrazistość odmianową.
Kolejne dobre wino spod znaku Cusumano. Głęboka czerwień, nos pełen dojrzałej śliwki, lukrecji, z nutą przypraw, wino zrównoważone pełne słońca. Długie i eleganckie. Miłośnicy australijskich shirazów będą zachwyceni ! POLECAMY
100 % Nero d’Avola , wino nazwane na cześć Lago di Disueri, jeziora w prowincji Caltanissetta w środkowej Sycylii.
Głęboki rubinowy kolor z fioletową obręczą. Aromat ciemnych owoców, wiśni, śliwek, delikatnie przyprawione gałka muszkatołową.
W ustach pełne, delikatne i miękkie, z posmakiem morskiej soli , wiśni i śliwek. Długi finisz z dojrzałymi taninami
Arcydzieło od Felline , jedno z najciekawszych ostatnio degustowanych Primitivo, grona uprawiane na jednej z działek sklasyfikowanych jako Cru, podłoże wapienno tufowe – kamieniste. Primitivo (zbierane zwykle około połowy września) wzmacnia swoją owocowość z nutami czarnej wiśni i wanilii oraz czerwonych jagód.
Fletris dosłownie oznacza „winogrona suszone na drewnie”. Nazwę tę wybrano, aby przypomnieć niezwykłą metodę winifikacji tego wina, Fletris dojrzewa w beczkach dwuletnich, a następnie w nowych, aby jeszcze bardziej nadać winom wszystkie aromaty i niuanse dębowej beczki .
Nazwa „Campo del re” wywodzi się od nazwy terenu, na którym znajduje się winnica. Prowadzone w tym miejscu zbiory przeznaczone były na produkcję wina dla króla Ferdynanda II Burbonów. Produkowane wino cieszyło się szczególnym uznaniem na dworze, do tego stopnia, że miejscowi rolnicy nazwali winnicę „Campo del Re”, królewska ziemia !
Equiniox to mieszanka Aglianico i Piedirosso o słodkim charakterze, którego nazwa wzięła się od pierwszego dnia zbiorów, czyli 21 września. Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa aequa-nox , co dosłownie oznacza „równą noc”. W rzeczywistości równonoc jest jednym z zaledwie dwóch dni w roku, w których dzień i noc trwają tyle samo. Tego samego dnia kończy się lato, a jesień ma swój bieg.!
świetne…. lekkie, soczyste , z nutą owocową, bardzo świeże i łatwe do picia.
Eleganckie Nebbiolo z Langhe, niezbyt skoncentrowane, ale obdarzone wspaniałą klarownością: delikatne, ciepłe, harmonijne, z dojrzałymi owocami i aromatami korzennymi, w tle fiołki , zioła i wanilia. Rasowy, trwały finisz z dobrze dobraną, świeżą kwasowością i mocnymi taninami.
Harmonijne i urokliwe wino o doskonałej równowadze.
Varaschin Prosecco ORFEO 1969 Valdobbiadene Superiore DOCG Rive di Santo Stefano Millesimato Brut
Wyprodukowany w 100% z winogron Glera, zbieranych ręcznie w tylko na wzgórzach Santo Stefano di Valdobbiadene, szczyci się specjalnym sekretnym składnikiem , który należy do wielowiekowej historii rodziny Varaschin. I właśnie, „wino jest przede wszystkim wyrazem terytorium”, Orfeo 1969 się narodziło w starożytnej piwnicy w centrum San Pietro di Barbozza, gdzie rodzina Brunoro produkowała wino od XIX wieku .
Posiada delikatną i trwałą konsystencję oraz kremową i jedwabisty mus , bukiet – intensywny, elegancki z nutami róży, białej brzoskwini i
orzechów włoskich. w ustach idealna równowaga pomiędzy miękkością, smakiem i kwasowością
Paolo Manzone Reysu Roero Arneis
Wyjątkowe wino o jasnosłomkowym kolorze z zielonymi refleksami. W nosie aromaty dojrzałych jabłek, gruszki, pigwy w połączeniu z zielonym pieprzem i kwiatem lipy. W ustach, idealnie strukturalne- wielowarstwowe, przy tym bardzo świeże i super przyjemne. Lekko pikantne z cytrusowym finiszem. Niesamowite połączenie lekko balsamicznych nut z mięta, polną trawą, melisa i mandarynką:)
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.