Wino o kolorze rubinowym przechodzącym we fiolet. W kieliszku aromaty wanilii, gorzkiej lukrecji i grafitu. Wino dobrze zintegrowane łączy taniny z wanilią i dojrzałą śliwką,
zrównoważone z wytrawnym i subtelnym aksamitnym finiszem
Wspaniałe tempranillo!! Swietlisty wiśniowy kolor z granatowym refleksem. Nos bardzo intensywny, swingujące wręcz połączenie jeżyny i słodkich malin z ziarnem świeżo prażonej kawy i ciemnej
czekolady z lekko dymną nutą. Fantastycznie wypełnia usta mnóstwem owocu i mięsistymi taninami, eleganckie i uwodzące. Starzone w beczkach z dębu amerykańskiego przez okres 6 miesięcy.
Potocznie się uważa że najtańsze wino z linii producenta świadczy o jego klasie , brawo Arzuaga !
Son D Sol – 100 % Pedro Ximenez w świetnym wydaniu , Grona ze słonecznych parceli po winifikacji leżakowane w beczkach dębowych , solidne intensywne wino z unikalnych charakterem Pedro Ximeneza. Aromatyczne wino nos wypełniają aromaty skórki limonki, pieczonej skórki chleba, owoce tropikalne, melon, morela , pigwa, kwiat czarnego bzu.
W ustach wytrawne, pełne, jedwabiste o kwasowości dającą radość i świeżość, owocowe smaki z dotykiem skórki różowego grejpfruta.
Danza delle Spade to potężne Primitivo ze słonecznego Salento, o skoncentrowanej i strukturze, grona pochodzą z bardzo nasłonecznionego regionu Apulii , gleby usłane kamieniami akumulującymi ciepło, podłoże gliniasto-wapienne. Grona z późnych zbiorów poddane zimnej maceracji , po klasycznej fermentacji poddane także fermentacji malolaktycznej.
Bukiet wypełniony intensywnymi nutami soczystych wiśni, ciemnych, dzikich jagód, oraz słodkich przypraw.
Danza delle Spade to potężne Primitivo ze słonecznego Salento, o skoncentrowanej i strukturze, grona pochodzą z bardzo nasłonecznionego regionu Apulii , gleby usłane kamieniami akumulującymi ciepło, podłoże gliniasto-wapienne. Grona z późnych zbiorów poddane zimnej maceracji , po klasycznej fermentacji poddane także fermentacji malolaktycznej.
Bukiet wypełniony intensywnymi nutami soczystych wiśni, ciemnych, dzikich jagód, oraz słodkich przypraw.
Podere Barbi Lago di Corbara
Wino o intensywnym rubinowym kolorze i odcieniach granatu. Nos bardzo subtelny, aromaty dojrzałych czerwonych owoców, którym towarzyszą nuty przypraw, runa leśnego, lukrecji i wanilii. Na podniebieniu miękkość, welwetowa struktura i krągłość pięknymi nutami korzennymi. Garbniki długie stonowane dojrzałe .
„W nosie jasne owoce wiśni ze śliwkami, morwą i ciemną czekoladą. Soczyste i owocowe, o treściwości średniej do pełnej, miękkich taninach i jasnej kwasowości.” JAMES SUCKLING
Rocznik 2021 zdobył 3 kieliszki Gambero Rosso ! Rewelacyjny stosunek ceny do jakości .
Manuel Manzaneque EA! Cencibel
EA ! (Hej!) Czerwone, przyjemne, świeże, słodkie i zabawne, wino, którym można się delektować, produkowane z wysokiej jakości winogron ze starych winnic i z ogromnym szacunkiem ziemii i jej owoców, ukazuje typowość Cencibel i jego terroir.
Paolo Manzone Ardi Langhe Rosso
Nos pełen aromatów wody różanej, fiołków, dojrzałych porzeczek i jagód. W ustach soczysta konfitura z czerwonych dojrzałych owoców z dodatkiem mięty i polnych kwiatów. Pełne, harmonijne i przyjemnie krągłe ze świeżą kwasowością. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka.
Interesująca kompozycja Caberneta i Syrah, ręczny zbiór gron , wino dojrzewano w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez okres 12 miesięcy.
Udany romans silnego caberneta z delikatniejszym syrah, wino o intensywnie czerwonym zabarwieniu, nos pełen czerwonych owoców, przypraw. Wyważone i zaskakująco długie-pyszne.
Nasza rekomendacja w kategorii cena/jakość !
Torremayor Crianza to w 100 % soczyste Tempranillo, ręcznie zbierane ze starych winorośli. Barwa to gra purpury z refleksami granatu. W nosie dojrzałe, połączone z lekką ostrością przypraw wiśnie, suszone zioła z delikatną ziemistą nutą. W ustach harmonijne, ale też bujne ciało, z długim mineralnym finiszem. Wino dojrzewanie przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Świetny kompan „silnych” pieczeni z czerwonego mięsa w otoczeniu aromatycznych ziół.
Głęboko czerwone cuveé Montepulciano i Sangiovese emanuje urzekającym zapachem wiśni, kawy, majeranku i wanilii. W smaku soczyste i bardzo gęste. W długim finiszu czekolada i śliwka. Dzięki dojrzewaniu w beczkach ze słoweńskiego dębu tanina jest dojrzała i świetnie zintegrowana. Fantastyczne wino na co dzień, pełne uroku i charakteru.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.