Produkcja limitowana do 10000 butelek. Wino długie i skoncentrowane, świetny ekspresyjny bukiet pełen malin, jagód z niuansem
wanilii i lukrecji. Kolejny przykład świetnej produkcji Pilastriego.
REVO , czyli „rewolucja”, odnosi się do rewolucyjnych ruchów księżyca i słońca, które wpływają na warunki klimatyczne, co w konsekwencji wpływa na ewolucję wzrostu winogron i winnic. Przemienność faz słonecznych i księżycowych stwarza najlepsze warunki dla doskonałej uprawy winorośli.
Podere Barbi Ciliegiolo
To Ciliegiolo od Barbi pachnie nie tylko wiśnią, subtelne nuty gorzkich migdałów przypominają marcepan lub amaretto. Wszystko to powtarza się w ustach: wypolerowane czerwone wino, które, choć dość mocno zbudowane, wcale nie jest męczące, ale uwodzi owocami wiśni….
Kolejne wspaniała lektura z Nowej Zelandii , uwodzicielska cytrusowa limonka, liście kaffiru, przyprawione lekko ziołowa nutą, na podniebieniu fantastycznie soczuste , rzerśkie , radosne.
Klasyk SB wzorowo !
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
100 % Nero d’Avola , wino nazwane na cześć Lago di Disueri, jeziora w prowincji Caltanissetta w środkowej Sycylii.
Głęboki rubinowy kolor z fioletową obręczą. Aromat ciemnych owoców, wiśni, śliwek, delikatnie przyprawione gałka muszkatołową.
W ustach pełne, delikatne i miękkie, z posmakiem morskiej soli , wiśni i śliwek. Długi finisz z dojrzałymi taninami
W tym winie można cieszyć się świeżym stylem , Priorat w nowym super-owocowym wydaniu, niezwykle soczyste wino z całą strukturą Priorat.
Grona chardonnay z ręcznego zbioru, dojrzewają po winifikacji 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Wino o barwie słomkowo żółtej, nos pełen aromatów owocowych, dojrzałe brzoskwinie , skórka jabłka, lekkie niuans pieczonego chleba, tłusta delikatna tekstura…
w ustach bardzo przyjemne, długie dobrze zbalansowane, nuty lekko maślane ze świetna kwasowością!
Po ręcznych zbiorach, winifikacja w kadziach inox, fermentacja malolaktyczna oraz dalsze dojrzewanie w beczkach dębowych 12-14 miesięcy.
Rezultat imponujący, klasyczne nuty syrah, powidła w wędzonej śliwki, jagoda, borówka, tytoń . W ustach solidne, pełne , długie mięsiste z nutami balsamico i wanilii, miękkie aksamitne taniny.
Solidne wino!
Arcydzieło od Felline , jedno z najciekawszych ostatnio degustowanych Primitivo, grona uprawiane na jednej z działek sklasyfikowanych jako Cru, podłoże wapienno tufowe – kamieniste. Primitivo (zbierane zwykle około połowy września) wzmacnia swoją owocowość z nutami czarnej wiśni i wanilii oraz czerwonych jagód.
W ustach świetnie skoncentrowane i zbalansowane wino , miękkie długie aksamitne z jednego z najlepszych regionów w Hiszpanii , próbka doskonałego prioratu w przystępnej cenie.
Absolutnie musisz spróbować !
Wino pełnym głęboko wiśniowym kolorze, wyraźnie intensywne , dobrze zdefiniowane. Bardzo wyrazisty nos, z szeroką gamą aromatów: czerwone owoce, kardamon, papryka, kakao, delikatna mineralność i lekka ziemistość. Na podniebieniu jest to wino pełne, łączy w sobie moc i elegancję, z bardzo dobrą stonowaną kwasowością. Stonowane miękkie taniny z bardzo długim finiszem.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.