Manuel Manzaneque EA! Cencibel
EA ! (Hej!) Czerwone, przyjemne, świeże, słodkie i zabawne, wino, którym można się delektować, produkowane z wysokiej jakości winogron ze starych winnic i z ogromnym szacunkiem ziemii i jej owoców, ukazuje typowość Cencibel i jego terroir.
Wyjątkowy , gorący sycylijski merlot, chyba najlepsze wino jednoszczepowe od Cusumano, urzekające nuty śliwkowo wiśniowe, delikatne słodkawe taniny……… na zdrowie !
Paolo Manzone Ardi Langhe Rosso
Nos pełen aromatów wody różanej, fiołków, dojrzałych porzeczek i jagód. W ustach soczysta konfitura z czerwonych dojrzałych owoców z dodatkiem mięty i polnych kwiatów. Pełne, harmonijne i przyjemnie krągłe ze świeżą kwasowością. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka.
Interesująca kompozycja Caberneta i Syrah, ręczny zbiór gron , wino dojrzewano w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez okres 12 miesięcy.
Udany romans silnego caberneta z delikatniejszym syrah, wino o intensywnie czerwonym zabarwieniu, nos pełen czerwonych owoców, przypraw. Wyważone i zaskakująco długie-pyszne.
Nasza rekomendacja w kategorii cena/jakość !
Torremayor Crianza to w 100 % soczyste Tempranillo, ręcznie zbierane ze starych winorośli. Barwa to gra purpury z refleksami granatu. W nosie dojrzałe, połączone z lekką ostrością przypraw wiśnie, suszone zioła z delikatną ziemistą nutą. W ustach harmonijne, ale też bujne ciało, z długim mineralnym finiszem. Wino dojrzewanie przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Świetny kompan „silnych” pieczeni z czerwonego mięsa w otoczeniu aromatycznych ziół.
Głęboko czerwone cuveé Montepulciano i Sangiovese emanuje urzekającym zapachem wiśni, kawy, majeranku i wanilii. W smaku soczyste i bardzo gęste. W długim finiszu czekolada i śliwka. Dzięki dojrzewaniu w beczkach ze słoweńskiego dębu tanina jest dojrzała i świetnie zintegrowana. Fantastyczne wino na co dzień, pełne uroku i charakteru.
Produkcja limitowana do 10000 butelek. Wino długie i skoncentrowane, świetny ekspresyjny bukiet pełen malin, jagód z niuansem
wanilii i lukrecji. Kolejny przykład świetnej produkcji Pilastriego.
REVO , czyli „rewolucja”, odnosi się do rewolucyjnych ruchów księżyca i słońca, które wpływają na warunki klimatyczne, co w konsekwencji wpływa na ewolucję wzrostu winogron i winnic. Przemienność faz słonecznych i księżycowych stwarza najlepsze warunki dla doskonałej uprawy winorośli.
Podere Barbi Ciliegiolo
To Ciliegiolo od Barbi pachnie nie tylko wiśnią, subtelne nuty gorzkich migdałów przypominają marcepan lub amaretto. Wszystko to powtarza się w ustach: wypolerowane czerwone wino, które, choć dość mocno zbudowane, wcale nie jest męczące, ale uwodzi owocami wiśni….
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
Kolejne dobre wino spod znaku Cusumano. Głęboka czerwień, nos pełen dojrzałej śliwki, lukrecji, z nutą przypraw, wino zrównoważone pełne słońca. Długie i eleganckie. Miłośnicy australijskich shirazów będą zachwyceni ! POLECAMY
100 % Nero d’Avola , wino nazwane na cześć Lago di Disueri, jeziora w prowincji Caltanissetta w środkowej Sycylii.
Głęboki rubinowy kolor z fioletową obręczą. Aromat ciemnych owoców, wiśni, śliwek, delikatnie przyprawione gałka muszkatołową.
W ustach pełne, delikatne i miękkie, z posmakiem morskiej soli , wiśni i śliwek. Długi finisz z dojrzałymi taninami
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.