Wspaniałe tempranillo!! Swietlisty wiśniowy kolor z granatowym refleksem. Nos bardzo intensywny, swingujące wręcz połączenie jeżyny i słodkich malin z ziarnem świeżo prażonej kawy i ciemnej
czekolady z lekko dymną nutą. Fantastycznie wypełnia usta mnóstwem owocu i mięsistymi taninami, eleganckie i uwodzące. Starzone w beczkach z dębu amerykańskiego przez okres 6 miesięcy.
Potocznie się uważa że najtańsze wino z linii producenta świadczy o jego klasie , brawo Arzuaga !
Son D Sol – 100 % Pedro Ximenez w świetnym wydaniu , Grona ze słonecznych parceli po winifikacji leżakowane w beczkach dębowych , solidne intensywne wino z unikalnych charakterem Pedro Ximeneza. Aromatyczne wino nos wypełniają aromaty skórki limonki, pieczonej skórki chleba, owoce tropikalne, melon, morela , pigwa, kwiat czarnego bzu.
W ustach wytrawne, pełne, jedwabiste o kwasowości dającą radość i świeżość, owocowe smaki z dotykiem skórki różowego grejpfruta.
Podere Barbi Lago di Corbara
Wino o intensywnym rubinowym kolorze i odcieniach granatu. Nos bardzo subtelny, aromaty dojrzałych czerwonych owoców, którym towarzyszą nuty przypraw, runa leśnego, lukrecji i wanilii. Na podniebieniu miękkość, welwetowa struktura i krągłość pięknymi nutami korzennymi. Garbniki długie stonowane dojrzałe .
Wino o barwie źródlanej wody ze złocisto zielonkawym prześwitem. Nos to zapach dojrzałego jabłka i świeżo skoszonej trawy. W ustach konfitura z zielonych jabłek z dodatkiem rabarbaru, muśnięta dotykiem agrestu. Wspaniałe, orzeźwiające kremowymi bąbelkami.
Varaschin Prosecco Valdobiadene Strada Chiesa Extra Dry
Delikatne i soczyste o jasno-słomkowym kolorze. Bukiet to nianse białej brzoskwini, melona i gruszki, a w ustach niesamowite doznanie jakie dają drobniutkie i delikatne bąble, miękko wypełniają podniebienie, aby po chwili poczuć dotyk dojrzałych owoców
„W nosie jasne owoce wiśni ze śliwkami, morwą i ciemną czekoladą. Soczyste i owocowe, o treściwości średniej do pełnej, miękkich taninach i jasnej kwasowości.” JAMES SUCKLING
Rocznik 2021 zdobył 3 kieliszki Gambero Rosso ! Rewelacyjny stosunek ceny do jakości .
Paloma Minguez Bobal
To wino hedonistyczne, bardzo apetyczne i smaczne, świeże, słodkie i zabawne, wino „przyjemne”, produkowane z wysokiej jakości winogron organicznych i z dużym szacunkiem dla jego typowości.
Manuel Manzaneque EA! Cencibel
EA ! (Hej!) Czerwone, przyjemne, świeże, słodkie i zabawne, wino, którym można się delektować, produkowane z wysokiej jakości winogron ze starych winnic i z ogromnym szacunkiem ziemii i jej owoców, ukazuje typowość Cencibel i jego terroir.
Paloma Minguez Cava Brut
Świetlista cava o jasnożółtej barwie z zielonymi odcieniami, drobne szlachetne bąbelki i trwały mus. W nosie intensywne aromaty białych owoców, takich jak gruszka i jabłko, z nutami cytrusów i kwiatów. Podniebienie jest świeże i kwiatowe, ze zrównoważoną kwasowością, pozostawiającą długie i eleganckie wspomnienie. Świetne !
Paolo Manzone Ardi Langhe Rosso
Nos pełen aromatów wody różanej, fiołków, dojrzałych porzeczek i jagód. W ustach soczysta konfitura z czerwonych dojrzałych owoców z dodatkiem mięty i polnych kwiatów. Pełne, harmonijne i przyjemnie krągłe ze świeżą kwasowością. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka.
Bernard Massard Pinot Gris
Pinot Gris w świetnym wykonaniu, wino bardzo rześkie i skoncentrowane , wspaniała mineralność. !
Pinot Gris jest szczepem bardzo wymagającym i mało wydajnym, daje grona bardzo skoncentrowane, w dobrym wykonaniu możliwość uzyskania wspaniałych win!
Interesująca kompozycja Caberneta i Syrah, ręczny zbiór gron , wino dojrzewano w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez okres 12 miesięcy.
Udany romans silnego caberneta z delikatniejszym syrah, wino o intensywnie czerwonym zabarwieniu, nos pełen czerwonych owoców, przypraw. Wyważone i zaskakująco długie-pyszne.
Nasza rekomendacja w kategorii cena/jakość !
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.