Torremayor Crianza to w 100 % soczyste Tempranillo, ręcznie zbierane ze starych winorośli. Barwa to gra purpury z refleksami granatu. W nosie dojrzałe, połączone z lekką ostrością przypraw wiśnie, suszone zioła z delikatną ziemistą nutą. W ustach harmonijne, ale też bujne ciało, z długim mineralnym finiszem. Wino dojrzewanie przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Świetny kompan „silnych” pieczeni z czerwonego mięsa w otoczeniu aromatycznych ziół.
Głęboko czerwone cuveé Montepulciano i Sangiovese emanuje urzekającym zapachem wiśni, kawy, majeranku i wanilii. W smaku soczyste i bardzo gęste. W długim finiszu czekolada i śliwka. Dzięki dojrzewaniu w beczkach ze słoweńskiego dębu tanina jest dojrzała i świetnie zintegrowana. Fantastyczne wino na co dzień, pełne uroku i charakteru.
Produkcja limitowana do 10000 butelek. Wino długie i skoncentrowane, świetny ekspresyjny bukiet pełen malin, jagód z niuansem
wanilii i lukrecji. Kolejny przykład świetnej produkcji Pilastriego.
Ascheri Gavi Di Gavi
Jasnożółty, delikatny zapach dojrzałego winnego jabłka, aromaty kwiatowe i dyskretne owoce brzoskwini. Delikatna konsystencja i aromatyczna głębia na podniebieniu, z nutami owoców cytrusowych na finiszu.
Ascheri Langhe Arneis
Szlachetne białe wino , bardzo udane połączenie Areneis i Viogneer , charakteryzuje się intrygującym, trwałym aromatem i smakiem, wspaniale emanując aromatem banana i ananasa oraz delikatną nutą kwiatową. Delikatna, świeża konsystencja zapewnia przyjemną, długotrwałą słodycz i ożywienie, soczyste eleganckie świetne !
Kolejne wspaniała lektura z Nowej Zelandii , uwodzicielska cytrusowa limonka, liście kaffiru, przyprawione lekko ziołowa nutą, na podniebieniu fantastycznie soczuste , rzerśkie , radosne.
Klasyk SB wzorowo !
Varaschin Prosecco Superiore Valdobiadene Brunoro 2022
Kolor jasno-słomkowy. Nos z nutami kwiatów akcji i wisterii. A w ustach połączenie zapachu kwiatu lipy i glicunii, z pieczonym jabłkiem z nutką wanilii. Bardzo intensywne i eleganckie, soczyste
.
Varaschin fermentacja w butelce Pet-Nat
Wyprodukowany w 100% z winogron Glera, zbieranych ręcznie w tylko na wzgórzach Santo Stefano di Valdobbiadene,
Posiada delikatną i trwałą konsystencję oraz kremową i jedwabisty mus , bukiet dojrzałych owoców , z nutą pieczonego chleba.
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
W tym winie można cieszyć się świeżym stylem , Priorat w nowym super-owocowym wydaniu, niezwykle soczyste wino z całą strukturą Priorat.
Grona chardonnay z ręcznego zbioru, dojrzewają po winifikacji 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Wino o barwie słomkowo żółtej, nos pełen aromatów owocowych, dojrzałe brzoskwinie , skórka jabłka, lekkie niuans pieczonego chleba, tłusta delikatna tekstura…
w ustach bardzo przyjemne, długie dobrze zbalansowane, nuty lekko maślane ze świetna kwasowością!
Ręczny zbiór, fermentacja w kadziach inox w kontrolowanej temperaturze, dalsze dojrzewanie i fermentacja malolaktyczna w beczkach dębowych, starzenie 6-10 miesięcy .
W rezultacie otrzymujesz wino, lekkiej (jak to pinot) wiśniowej barwie, to bardzo dobrze zrobiony pinot noir, bukiet pełen dojrzałej wiśni, wędzonej śliwki, lukrecji , a w ustach przyjemnie mineralne, o miękkich taninach.
Pinot Noir jest bardzo wymagający i kapryśny ten jest zdecydowanie bardzo udany . Na zdrowie !
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.