Darmowa dostawa od 400 PLN

veneto

Wyczyść filtry

Kraj

Producent

Kolor

Potrawa

Wiodące szczepy

Wytrawność

Styl wina

Popularne produkty

  • Zyme Oseleta

    248,00 

    Zyme Oseleta

    Oseleta – pewne dziedzictwo regionu Valpolicella, długowieczne wino o dużym ładunku tanin, (konieczna dekantacja),
    początkowo wino o dość surowym charakterze, zamknięte i rustykalne, po dłuższym czasie otwiera
    się imponując trochę oldschoolowym charakterem. Aromatyczny zapach, chrupiący, mineralny, natychmiastowe nuty czerwonych owoców
    runo leśne: borówka, porzeczka, dzika jeżyna z niuansem grafitu i ziemi.

    248,00 
  • Santa Sofia GIOE Amarone Della Valpolicella Classico DOCG

    345,00 

    Santa Sofia GIOE Amarone Della Valpolicella Classico DOCG

    Skomplikowany proces winifikacji dał wielkie wino o intensywnie rubinowym kolorze z granatowymi refleksami, nosie pełnym wiśni, jagody i borówki w połączeniu z lukrecją , korzennymi przyprawami
    i szczyptą wanilii. W ustach pełne o wyrazistych taninach z niuansem kandyzowanych owoców . Wino zostało starzone najpierw w beczkach ze słowiańskiego i francuskiego dębu przez 42 miesiące,
    a później odpoczywało  2 lata w butelkach.

    Kategoria: Tagi: , , ,
    345,00 
  • Promocja!

    Amarone Classico Della Valpolicella Riserva Sergio Zenato

    Original price was: 520,00 zł.Current price is: 499,00 zł.

    Amarone Classico Della Valpolicella Riserva Sergio Zenato

    Flagowe wino wytwórni Zenato. Głęboki, rubinowy kolor, bardzo intensywny, ostry bukiet, w którym przewijają się nuty suszonych owoców, wiśni, śliwek, tytoniu i korzennych przypraw. W zakończeniu wyczuwalny odcień lukrecji. Wino pełne, bogate, doskonale zbalansowane, przeznaczone do długiego leżakowania. alk.15.5%

    Kategoria: Tagi: , ,
    Original price was: 520,00 zł.Current price is: 499,00 zł.
  • Zyme Amarone Classico della Valpolicella

    499,00 

    Zyme Amarone Classico della Valpolicella

    Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
    o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
    długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
    Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
    bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
    ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
    Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.

    499,00 
  • Zyme Kairos

    499,00 

    Zyme Kairos

    Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
    o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
    długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
    Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
    bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
    ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
    Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.

    499,00 
  • Zyme Amarone Riserva La Mattonara

    1299,00 

    Zyme Amarone Riserva La Mattonara

    Grona z Negrar, Sant’Ambrogio di Valpolicella (Verona), Riserva produkowana tylko w najlepszych rocznikach, różni się od klasycznego Amarone
    tym że dokonywana jest jeszcze dokładniejsza selekcji winogron pochodzących ze starszych winnic (od 20 do 50 lat). Stosowane są tylko organiczne metody uprawy,
    przycinanie ręczne; selekcja kiełków, defoliacja, przerzedzanie pęczków ….
    Grona suszone przez okres 3 miesięcy następnie winifikowane ściśle wg.tradycyjnej metody w zbiornikach betonowych co najmniej 2 miesiące w kontakcie ze skórkami,
    fermentacja odbywa się przy użyciu rodzimych drożdży i w naturalnych temperaturach. Następnie wino odpoczywa około 9 lat w dużych dębowych beczkach i tonneaux
    i jest butelkowane już od dziesiątego roku, i minimum 1 rok w butelce.

    1299,00 

Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !

Promocje

Zapisz się do newslettera!

NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.