Darmowa dostawa od 400 PLN

valpolicella

Wyczyść filtry

Kraj

Producent

Kolor

Potrawa

Wiodące szczepy

Wytrawność

Styl wina

Popularne produkty

  • Zenato Valpolicella Superiore

    68,00 

    Zenato Valpolicella Superiore

    Wino o barwie intensywnej  czerwieni z ciemnymi refleksami, bukiet  pełen  powideł śliwkowych, wiśni okraszonych czarnym pieprzem, piernikiem.

    68,00 
  • Zyme Valpolicella Superiore Ripasso

    199,00 

    Zyme Valpolicella Superiore Ripasso

    Wspaniałe i bardzo poważne ripasso. Nos łączy malinę z wiśnią, przyprawy z suszonymi
    kwiatami a wszystko to otoczone garbowanej skóry. W ustach soczyste, welwetowe i pełne, o niewiarygodnie zbalansowanej
    strukturze, mistrzowskie wino !

    Grona zbierane w optymalnym czasie , fermentacja świeżych winogron w miesiącu
    wrzesień/październik w naturalnych temperaturach, a styczniowa druga fermentacja na skórkach
    Amarone metodą tradycyjną zwaną „Ripasso” przez około 15 dni. Dojrzewanie w dużych dębowych beczkach
    z dębu sławońskiego co najmniej 2 lata, następnie 6 miesięcy w butelce.

    199,00 
  • Zyme 602020 Cabernet

    199,00 

    Zyme 602020 Cabernet

    Ręczny zbiór winogron pod koniec września , wcześniej ograniczanie owoców (zielone zbiory) , przerzedzanie, przycinanie.
    Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon są zbierane ręcznie, a następnie tłoczone tego samego dnia, podczas gdy Merlot są zbierane ręcznie, następnie pozostaną jakieś 20-30 dni suszone. Fermentacja i dojrzewanie później w betonowej kadzi w normalnej temperaturze przez około 40 dni.
    Finalny produkt dojrzewa w nowych dębowych beczkach minimum 30 miesięcy, a następnie 1 rok w butelce.

    Intensywnie czerwona barwa z odcieniami granatu , bukiet wypełniony owocami borówki , czarnej porzeczki , jeżyny , piżma i przypraw , na podniebieniu bogate złożone dłuuugie, o aksamitnym wykończeniu, przyprawionym powidłami śliwkowymi , dziką jagodą z nutą czarnego pieprzu , ziół i gliny …

    Uff ciężko opisać tak dobre wino !

    199,00 
  • Zyme Amarone Classico della Valpolicella

    499,00 

    Zyme Amarone Classico della Valpolicella

    Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
    o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
    długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
    Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
    bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
    ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
    Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.

    499,00 
  • Zyme Kairos

    499,00 

    Zyme Kairos

    Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
    o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
    długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
    Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
    bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
    ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
    Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.

    499,00 
  • Zyme Amarone Riserva La Mattonara

    1299,00 

    Zyme Amarone Riserva La Mattonara

    Grona z Negrar, Sant’Ambrogio di Valpolicella (Verona), Riserva produkowana tylko w najlepszych rocznikach, różni się od klasycznego Amarone
    tym że dokonywana jest jeszcze dokładniejsza selekcji winogron pochodzących ze starszych winnic (od 20 do 50 lat). Stosowane są tylko organiczne metody uprawy,
    przycinanie ręczne; selekcja kiełków, defoliacja, przerzedzanie pęczków ….
    Grona suszone przez okres 3 miesięcy następnie winifikowane ściśle wg.tradycyjnej metody w zbiornikach betonowych co najmniej 2 miesiące w kontakcie ze skórkami,
    fermentacja odbywa się przy użyciu rodzimych drożdży i w naturalnych temperaturach. Następnie wino odpoczywa około 9 lat w dużych dębowych beczkach i tonneaux
    i jest butelkowane już od dziesiątego roku, i minimum 1 rok w butelce.

    1299,00 

Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !

Promocje

Zapisz się do newslettera!

NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.