Nos wypełniony dojrzałymi czerwonymi owocami, tytoniem , skórą, przyprawami. Clos Monlleó to gęste i naprawdę wspaniałe wino z dużą ilością ekstraktu, pikantności i aksamitnych tanin, wino o bardzo długim finiszu, kompletne od początku do końca !
Michel Genet BB Vintage 2017
Cudownie złożony szampan Blanc de Blancs ze znakomitego rocznika 2017, dojrzewa minimum 5 lat ! . Michel Genet i jego zespół to „producenci Grands Crus”, a ich MG BB Vintage Aromat uwodzi aromatem ciastek, świeżych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców. Następnie ujawnia się tytoń, anyż mentolowy i eukaliptus. Złożony nos, który zabierze Cię w podróż do świata przypraw z zapachami sięgającymi aż do skóry. Bogata paleta aromatów i szerokie spektrum, którego nie spodziewasz się Chardonnay.
Michel Genet Red Blend 9208
Ten różowy szampan jest po prostu wspaniały! Nazwa „Redblend 9208”, producenta Grand Cru Genet, oznacza mieszankę winogron Chardonnay w 92% i w 8% Pinot Noir wykorzystanych do produkcji tego delikatnego, kobiecego szampana w stylu różanym. Piękny blady kolor łososiowy z pomarańczowymi nutami. Ładne musowanie z delikatnym sznurkiem bąbelków. W nosie delikatne kwiatowe aromaty fiołka, róży, piwonii i irysa, a następnie czerwonych owoców, takich jak czerwona porzeczka, wiśnia, malina i morela. Na podniebieniu gładkie i świeże z żywą cytrusową nutą i gorzkim napięciem skórki pomarańczowej. Oszałamiający różowy szampan!
Idealna recepta na udany wieczór z ukochaną osobą 😉
Mikro-produkcja z kilku małych działek ze wsi Samaniego w obszarze Rioja Alavesa, Grona poddane długiej maceracji i spontanicznej fermentacji , naturalna ekstrakcja metodą grawitacyjną , dojrzewa 24 miesiące w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.
Skomplikowany proces winifikacji dał wielkie wino o intensywnie rubinowym kolorze z granatowymi refleksami, nosie pełnym wiśni, jagody i borówki w połączeniu z lukrecją , korzennymi przyprawami
i szczyptą wanilii. W ustach pełne o wyrazistych taninach z niuansem kandyzowanych owoców . Wino zostało starzone najpierw w beczkach ze słowiańskiego i francuskiego dębu przez 42 miesiące,
a później odpoczywało 2 lata w butelkach.
Arzuaga Reserva Especial
Grona w ponad stuletnich krzewów o ograniczonej wydajności hektara, Grona w szczepu Tinto Fino z dodatkiem Cabernet i Albillo fermentowane a następnie starzone przez 24 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Przejrzysty, czerwony, purpurowy kolor. Bardzo aromatyczne i złożone przewaga czarnych owoców, zmieszanych z notami tytoniu , karmelu , przypraw. Niezwykle ewoluuje i zachwyca podczas degustacji , wspaniałe !
Michel Genet Author Champagne Grand Cru 2014
Vintage Grand Cru Blanc de Blancs od Michel Genet jest prawdziwym dziełem rzemieślniczym. 100% Chardonnay z winnic Grand Cru w Chouilly, dojrzewa minimum 7 lat, spodziewaj się gęstych aromatów ciastek, świeżo upieczonego chleba i migdałowego rogalika, a następnie kandyzowanych owoców, ananasa i dymnych niuansów herbaty z bergamotą, ciemnego rumu i tytoniu. Złożone, eleganckie i po prostu wspaniałe!
Flagowe wino wytwórni Zenato. Głęboki, rubinowy kolor, bardzo intensywny, ostry bukiet, w którym przewijają się nuty suszonych owoców, wiśni, śliwek, tytoniu i korzennych przypraw. W zakończeniu wyczuwalny odcień lukrecji. Wino pełne, bogate, doskonale zbalansowane, przeznaczone do długiego leżakowania. alk.15.5%
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.
Amarone jest wynikiem wykorzystania zasobów natury i kunsztu winifikacji. To człowiek decyduje
o wyborze gron, decyduje o momencie zbiorów, czasie i sposobie suszenia winogron, sposobie tłoczenia,
długości maceracji , sposobie dojrzewania , w tym przypadku widać rękę mistrza .
Grona po zbiorach są podsuszane i poddane tłoczeniu w styczniu, winogrona przechowywane są w stalowych zbiornikach i w betonowych kadziach,
bez dodatku drożdży lub innych środków biotechnicznych, rozpoczyna się fermentacja. Po maceracji nad wytłokami, przez ponad 2 miesiące wino dojrzewa w dużych beczkach
ze Slawońskiego dębu przez minimum 5 lat , a później rok dojrzewa w butelce.
Amarone AM jest produkowane wyłącznie w najlepszych rocznikach.
Arzuaga Gran Reserva
W wyniku długiego procesu winifikacji i dojrzewania , otrzymujemy niezwykłe wino, potężne, geste i skoncentrowane, jednocześnie bardzo finezyjne , dobrze ułożone.
Pięknie tańczy w kieliszku, pozostawiając gęste łzy, nos pełen aromatów owoców i przyprawionych lukrecją i starym balsamico.
W ustach pięknie wyważone, bardzo harmonijne o długim aksamitnym finiszu. Koniecznie dekantować !
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.