Paolo Manzone Ardi Langhe Rosso
Nos pełen aromatów wody różanej, fiołków, dojrzałych porzeczek i jagód. W ustach soczysta konfitura z czerwonych dojrzałych owoców z dodatkiem mięty i polnych kwiatów. Pełne, harmonijne i przyjemnie krągłe ze świeżą kwasowością. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka.
Interesująca kompozycja Caberneta i Syrah, ręczny zbiór gron , wino dojrzewano w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez okres 12 miesięcy.
Udany romans silnego caberneta z delikatniejszym syrah, wino o intensywnie czerwonym zabarwieniu, nos pełen czerwonych owoców, przypraw. Wyważone i zaskakująco długie-pyszne.
Nasza rekomendacja w kategorii cena/jakość !
Torremayor Crianza to w 100 % soczyste Tempranillo, ręcznie zbierane ze starych winorośli. Barwa to gra purpury z refleksami granatu. W nosie dojrzałe, połączone z lekką ostrością przypraw wiśnie, suszone zioła z delikatną ziemistą nutą. W ustach harmonijne, ale też bujne ciało, z długim mineralnym finiszem. Wino dojrzewanie przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Świetny kompan „silnych” pieczeni z czerwonego mięsa w otoczeniu aromatycznych ziół.
Głęboko czerwone cuveé Montepulciano i Sangiovese emanuje urzekającym zapachem wiśni, kawy, majeranku i wanilii. W smaku soczyste i bardzo gęste. W długim finiszu czekolada i śliwka. Dzięki dojrzewaniu w beczkach ze słoweńskiego dębu tanina jest dojrzała i świetnie zintegrowana. Fantastyczne wino na co dzień, pełne uroku i charakteru.
Produkcja limitowana do 10000 butelek. Wino długie i skoncentrowane, świetny ekspresyjny bukiet pełen malin, jagód z niuansem
wanilii i lukrecji. Kolejny przykład świetnej produkcji Pilastriego.
Podere Barbi Ciliegiolo
To Ciliegiolo od Barbi pachnie nie tylko wiśnią, subtelne nuty gorzkich migdałów przypominają marcepan lub amaretto. Wszystko to powtarza się w ustach: wypolerowane czerwone wino, które, choć dość mocno zbudowane, wcale nie jest męczące, ale uwodzi owocami wiśni….
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
Kolejne dobre wino spod znaku Cusumano. Głęboka czerwień, nos pełen dojrzałej śliwki, lukrecji, z nutą przypraw, wino zrównoważone pełne słońca. Długie i eleganckie. Miłośnicy australijskich shirazów będą zachwyceni ! POLECAMY
100 % Nero d’Avola , wino nazwane na cześć Lago di Disueri, jeziora w prowincji Caltanissetta w środkowej Sycylii.
Głęboki rubinowy kolor z fioletową obręczą. Aromat ciemnych owoców, wiśni, śliwek, delikatnie przyprawione gałka muszkatołową.
W ustach pełne, delikatne i miękkie, z posmakiem morskiej soli , wiśni i śliwek. Długi finisz z dojrzałymi taninami
W tym winie można cieszyć się świeżym stylem , Priorat w nowym super-owocowym wydaniu, niezwykle soczyste wino z całą strukturą Priorat.
Ręczny zbiór, fermentacja w kadziach inox w kontrolowanej temperaturze, dalsze dojrzewanie i fermentacja malolaktyczna w beczkach dębowych, starzenie 6-10 miesięcy .
W rezultacie otrzymujesz wino, lekkiej (jak to pinot) wiśniowej barwie, to bardzo dobrze zrobiony pinot noir, bukiet pełen dojrzałej wiśni, wędzonej śliwki, lukrecji , a w ustach przyjemnie mineralne, o miękkich taninach.
Pinot Noir jest bardzo wymagający i kapryśny ten jest zdecydowanie bardzo udany . Na zdrowie !
Po ręcznych zbiorach, winifikacja w kadziach inox, fermentacja malolaktyczna oraz dalsze dojrzewanie w beczkach dębowych 12-14 miesięcy.
Rezultat imponujący, klasyczne nuty syrah, powidła w wędzonej śliwki, jagoda, borówka, tytoń . W ustach solidne, pełne , długie mięsiste z nutami balsamico i wanilii, miękkie aksamitne taniny.
Solidne wino!
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.