Paolo Manzone Ardi Langhe Rosso
Nos pełen aromatów wody różanej, fiołków, dojrzałych porzeczek i jagód. W ustach soczysta konfitura z czerwonych dojrzałych owoców z dodatkiem mięty i polnych kwiatów. Pełne, harmonijne i przyjemnie krągłe ze świeżą kwasowością. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka.
Ascheri Gavi Di Gavi
Jasnożółty, delikatny zapach dojrzałego winnego jabłka, aromaty kwiatowe i dyskretne owoce brzoskwini. Delikatna konsystencja i aromatyczna głębia na podniebieniu, z nutami owoców cytrusowych na finiszu.
Ascheri Langhe Arneis
Szlachetne białe wino , bardzo udane połączenie Areneis i Viogneer , charakteryzuje się intrygującym, trwałym aromatem i smakiem, wspaniale emanując aromatem banana i ananasa oraz delikatną nutą kwiatową. Delikatna, świeża konsystencja zapewnia przyjemną, długotrwałą słodycz i ożywienie, soczyste eleganckie świetne !
Podere Barbi Ciliegiolo
To Ciliegiolo od Barbi pachnie nie tylko wiśnią, subtelne nuty gorzkich migdałów przypominają marcepan lub amaretto. Wszystko to powtarza się w ustach: wypolerowane czerwone wino, które, choć dość mocno zbudowane, wcale nie jest męczące, ale uwodzi owocami wiśni….
Eleganckie Nebbiolo z Langhe, niezbyt skoncentrowane, ale obdarzone wspaniałą klarownością: delikatne, ciepłe, harmonijne, z dojrzałymi owocami i aromatami korzennymi, w tle fiołki , zioła i wanilia. Rasowy, trwały finisz z dobrze dobraną, świeżą kwasowością i mocnymi taninami.
Harmonijne i urokliwe wino o doskonałej równowadze.
Paolo Manzone Reysu Roero Arneis
Wyjątkowe wino o jasnosłomkowym kolorze z zielonymi refleksami. W nosie aromaty dojrzałych jabłek, gruszki, pigwy w połączeniu z zielonym pieprzem i kwiatem lipy. W ustach, idealnie strukturalne- wielowarstwowe, przy tym bardzo świeże i super przyjemne. Lekko pikantne z cytrusowym finiszem. Niesamowite połączenie lekko balsamicznych nut z mięta, polną trawą, melisa i mandarynką:)
Połączenie gron Montepulciono 70% i Sangiovese 30% , po zbiorach i winifikacji dojrzewa 21-24 miesiące w beczkach dębowych + rok w stalowym zbiorniku i minimum 3 miesiące w butelce. Długa maceracja powoduje iż wino jest o niezwykle intensywnej wręcz nieprzeniknionej barwie, pięknie płacze w kieliszku dobra koncentracja , w ustach leśne owoce , śliwka, skóra, piżmo, wanilia i przyprawy.
Dobra robota ! Klasyczne super jakości Rosso Piceno !
Paolo Manzone Fiorenza Barbera d’Alba
Średnio głęboki rubinowoczerwony kolor. Aromaty wiśni, jeżyn i jagodowego musu, z dodatkiem delikatnych przyprawy. W ustach bardzo łagodne, ziołowe nuty przeplatają się z wiśnią, subtelnym dodatkiem wanilii i gorzkiej czekolady. Soczyste z dobrą równowagą pomiędzy żywą, orzeźwiającą kwasowością i jedwabistymi taninami.
Wino o rubinowo-czerwonej barwie i nosie jest złożonym, bogatym, aromaty na przemian czerwonych owoców, dojrzałych owoców, dżemu i podstawowych nut wanilii, przypraw i bardzo lekkiej, ale uwodzicielskiej nuty ziołowej.
From Black to White …. dosłownie, wśród starych krzewów Rondinelli zaobserwowano unikalne zjawisko, na krzakach trafiają
się kiście całkowicie pozbawione barwnika. Enolog postanowił zrobić swoisty eksperyment… Eksperyment jak najbardziej udany.
Rześkie przyjemne wino o jasnym kolorze z zielonkawymi i żółtymi nutami.
Nos pełen aromatów białych kwiatów , owoców, w tle akacja mięta , róża , czarny bez , wanilia.
Wspaniale zrównoważone o średnim ciele z podkreśloną mineralnością , wino białe z dużym potencjałem do dalszego dojrzewania.
Degustowaliśmy także starsze roczniki , świetnie znoszą upływ czasu.
Wspaniałe jako wino kontemplacyjne – otworzone wieczorową porą, przy blasku świec z bliską Ci osobą, to recepta na niezapomniany wieczór …..
Paolo Manzone Mirine Nebbiolo d’Alba
Intensywna rubinowa czerwień. W zapachu wyraźnie wyczuwalne nuty wiśni, jeżyn i szczypta wanilii. Wino krągłe, subtelne o bardzo różnorodnym smaku. W ustach mus bogaty w owoce morwy, jeżyn, porzeczek i jagód z dodatkiem gorzkiej czekolady. Pełne herbaciane taniny. Bardzo soczyste. Idealnie pasuje do delikatnych mięs, dojrzewających wędlin oraz wyśmienicie sprawdzi się ze stekiem z tuńczyka. Wino leżakowało przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.