Wino o jasnożółtej barwie , w nosie aromaty kwiatów głogu i wiśni kolejno otwierają się na nuty zielonego jabłka i moreli z delikatnymi nutami suszonych owoców, orzechów laskowych i migdałów.
W nosie wino jest zrównoważone przystępnymi aromatami cytryny, które równoważą jego wyrazistość odmianową.
Każda z odmian winifikowana jest osobno, następnie po kupażowaniu, wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Produkcja 5000 butelek.
Jasny, ale intensywny kolor. Aromaty dojrzałych ciemnych i czerwonych owoców, lukrecji i nut korzennych. Delikatny niuans gorzkiej czekolady i wanilii. Na podniebieniu delikatnie wytrawne, miękkie jedwabiste taniny, zaokrąglone i długim finiszu, jedwabiste, miękkie taniny, zaokrąglone i aromatyczne.
Kolejne dobre wino spod znaku Cusumano. Głęboka czerwień, nos pełen dojrzałej śliwki, lukrecji, z nutą przypraw, wino zrównoważone pełne słońca. Długie i eleganckie. Miłośnicy australijskich shirazów będą zachwyceni ! POLECAMY
100 % Nero d’Avola , wino nazwane na cześć Lago di Disueri, jeziora w prowincji Caltanissetta w środkowej Sycylii.
Głęboki rubinowy kolor z fioletową obręczą. Aromat ciemnych owoców, wiśni, śliwek, delikatnie przyprawione gałka muszkatołową.
W ustach pełne, delikatne i miękkie, z posmakiem morskiej soli , wiśni i śliwek. Długi finisz z dojrzałymi taninami
W tym winie można cieszyć się świeżym stylem , Priorat w nowym super-owocowym wydaniu, niezwykle soczyste wino z całą strukturą Priorat.
Grona chardonnay z ręcznego zbioru, dojrzewają po winifikacji 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Wino o barwie słomkowo żółtej, nos pełen aromatów owocowych, dojrzałe brzoskwinie , skórka jabłka, lekkie niuans pieczonego chleba, tłusta delikatna tekstura…
w ustach bardzo przyjemne, długie dobrze zbalansowane, nuty lekko maślane ze świetna kwasowością!
Ręczny zbiór, fermentacja w kadziach inox w kontrolowanej temperaturze, dalsze dojrzewanie i fermentacja malolaktyczna w beczkach dębowych, starzenie 6-10 miesięcy .
W rezultacie otrzymujesz wino, lekkiej (jak to pinot) wiśniowej barwie, to bardzo dobrze zrobiony pinot noir, bukiet pełen dojrzałej wiśni, wędzonej śliwki, lukrecji , a w ustach przyjemnie mineralne, o miękkich taninach.
Pinot Noir jest bardzo wymagający i kapryśny ten jest zdecydowanie bardzo udany . Na zdrowie !
Po ręcznych zbiorach, winifikacja w kadziach inox, fermentacja malolaktyczna oraz dalsze dojrzewanie w beczkach dębowych 12-14 miesięcy.
Rezultat imponujący, klasyczne nuty syrah, powidła w wędzonej śliwki, jagoda, borówka, tytoń . W ustach solidne, pełne , długie mięsiste z nutami balsamico i wanilii, miękkie aksamitne taniny.
Solidne wino!
W ustach świetnie skoncentrowane i zbalansowane wino , miękkie długie aksamitne z jednego z najlepszych regionów w Hiszpanii , próbka doskonałego prioratu w przystępnej cenie.
Absolutnie musisz spróbować !
Wino pełnym głęboko wiśniowym kolorze, wyraźnie intensywne , dobrze zdefiniowane. Bardzo wyrazisty nos, z szeroką gamą aromatów: czerwone owoce, kardamon, papryka, kakao, delikatna mineralność i lekka ziemistość. Na podniebieniu jest to wino pełne, łączy w sobie moc i elegancję, z bardzo dobrą stonowaną kwasowością. Stonowane miękkie taniny z bardzo długim finiszem.
Unexpected Syrah – Ayles,
Grona syrah z Zaragozy z winnic położonych na wysokości 650 mnpm , po nocnym zbiorze, selekcji i zimnej maceracji, przechodzie proces fermentacji malolaktycznej w dębowych dużych beczkach , a następnie 24 miesiące dojrzewa w klasycznych beczkach. Nieoczywisty syrah w doskonałym wydaniu , wino potężne i pełne ciała , dominują aromaty, wiśni, śliwkowej konfitury, czarnej oliwki , lekko dymny finisz . W ustach pełne długie z super wyważoną kwasowością. Spektakularne wino !
bukiet pełen zniewalających nut, korzenne i kwiatowe, aromaty czarnych owoców, borówka amerykańskiej i jeżyny, przeplatane nutami balsamicznymi wanilią
W ustach świetna struktura, gładkie taniny i długie, świeże i złożone wykończenie. Klasa – topowy Malbec !
Dekanter.pl – Obwiniaj się do Woli !
NEWSLETTER www.dekanter.pl umożliwia automatyczne otrzymywanie informacji związanych z działalnością sklepu stacjonarnego i witryny Dekantera. Przez zapisanie się do newslettera wyrażasz zodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych (więcej w RODO) i na Regulamin newsletteru.